Cheesecake
Cheesecake

Horalky cheesecake

majcita - fotkamajcita, 4. januára 2021
Horalky cheesecake
Foto: majcita

New York cheesecake s chuťou Slovenska v podobe obľúbených Horaliek.
Zdroj: vlastná tvorba CheesyMary

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
250 g
3 PL
4 ks
1/2 šťava
2 PL
2 ks
1 PL (Gustin)
50 g
1 bal.
2 PL
Na ozdobenie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Štyri Horalky rozmixujeme, masu spojíme s roztopeným maslom a premiešame. Vysypeme na dno formy (priemer 20 cm) s papierom na pečenie. Popritláčame lyžicou.

  2. 2

    Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C (teplovzdušne) 8 minút. Korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Suroviny izbovej teploty - mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a škrob spolu vyšľaháme. Následne po jednom všľaháme vajíčka. 3/4 krému vylejeme na vychladnutý horalkový korpus. Zvyšnú 1/4 krému vyšľaháme s arašidovým (orieškovo-čokoládovým) maslom a pofŕkame po svetlom kréme. Špajdľou vytvoríme obrazce.

  4. 4

    Pečieme v teplovzdušnej rúre 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, pričom na dne rúry máme plech s horúcou vodou. Po upečení, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.

  5. 5

    Keď cheesecake v rúre vychladne, schladíme ho cez noc v chladničke. Na druhý deň zdobíme. Polejeme polevou z čokolády a oleja, ktorú sme pripravili nad parou. Dozdobíme nakrájanou Horalkou.

  6. 6

    DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

martamm
Z receptu mi nie je jasne, kolko kusov horaliek ide do korpusu. Prosim info. Vdaka
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@martamm (5.1.2021 14:55)

Podľa mňa 5 ks, na ozdobenie buď dáš ďalšiu alebo nedáš a ozdobíš podľa seba. @majcita , mám pravdu ?
majcita
@dr (5.1.2021 17:15)
4 ks horaliek dáme do korpusu, poslednou piatou ozdobíme