Foto: majcita
New York cheesecake s chuťou Slovenska v podobe obľúbených
Horaliek.
Zdroj: vlastná tvorba CheesyMary
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
4 ks |
|
1/2 šťava |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 PL (Gustin) |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Na ozdobenie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Korpus: Štyri Horalky rozmixujeme, masu spojíme s roztopeným maslom a premiešame. Vysypeme na dno formy (priemer 20 cm) s papierom na pečenie. Popritláčame lyžicou.
- 2
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C (teplovzdušne) 8 minút. Korpus necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Suroviny izbovej teploty - mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a škrob spolu vyšľaháme. Následne po jednom všľaháme vajíčka. 3/4 krému vylejeme na vychladnutý horalkový korpus. Zvyšnú 1/4 krému vyšľaháme s arašidovým (orieškovo-čokoládovým) maslom a pofŕkame po svetlom kréme. Špajdľou vytvoríme obrazce.
- 4
Pečieme v teplovzdušnej rúre 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, pričom na dne rúry máme plech s horúcou vodou. Po upečení, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
- 5
Keď cheesecake v rúre vychladne, schladíme ho cez noc v chladničke. Na druhý deň zdobíme. Polejeme polevou z čokolády a oleja, ktorú sme pripravili nad parou. Dozdobíme nakrájanou Horalkou.
- 6
DOBRÚ CHUŤ!
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa mňa 5 ks, na ozdobenie buď dáš ďalšiu alebo nedáš a ozdobíš podľa seba. @majcita , mám pravdu ?
4 idú do korpusu a poslednou cheesecake dozdobíme
4 ks horaliek dáme do korpusu, poslednou piatou ozdobíme
Upravili sme to takto aj vo vašom recepte.