Cheesecake
Horalky cheesecake
Autor receptu: majcita
New York cheesecake s chuťou Slovenska v podobe obľúbených
Horaliek.
12 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup
- Korpus: Štyri Horalky rozmixujeme, masu spojíme s roztopeným maslom a premiešame. Vysypeme na dno formy (priemer 20 cm) s papierom na pečenie. Popritláčame lyžicou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C (teplovzdušne) 8 minút. Korpus necháme vychladnúť.
- Krém: Suroviny izbovej teploty - mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a škrob spolu vyšľaháme. Následne po jednom všľaháme vajíčka. 3/4 krému vylejeme na vychladnutý horalkový korpus. Zvyšnú 1/4 krému vyšľaháme s arašidovým (orieškovo-čokoládovým) maslom a pofŕkame po svetlom kréme. Špajdľou vytvoríme obrazce.
- Pečieme v teplovzdušnej rúre 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, pričom na dne rúry máme plech s horúcou vodou. Po upečení, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
- Keď cheesecake v rúre vychladne, schladíme ho cez noc v chladničke. Na druhý deň zdobíme. Polejeme polevou z čokolády a oleja, ktorú sme pripravili nad parou. Dozdobíme nakrájanou Horalkou.
- DOBRÚ CHUŤ!