Cheesecake

Horalky cheesecake

Autor receptu: majcita

New York cheesecake s chuťou Slovenska v podobe obľúbených Horaliek.

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Štyri Horalky rozmixujeme, masu spojíme s roztopeným maslom a premiešame. Vysypeme na dno formy (priemer 20 cm) s papierom na pečenie. Popritláčame lyžicou.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C (teplovzdušne) 8 minút. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Krém: Suroviny izbovej teploty - mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a škrob spolu vyšľaháme. Následne po jednom všľaháme vajíčka. 3/4 krému vylejeme na vychladnutý horalkový korpus. Zvyšnú 1/4 krému vyšľaháme s arašidovým (orieškovo-čokoládovým) maslom a pofŕkame po svetlom kréme. Špajdľou vytvoríme obrazce.
  4. Pečieme v teplovzdušnej rúre 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, pričom na dne rúry máme plech s horúcou vodou. Po upečení, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
  5. Keď cheesecake v rúre vychladne, schladíme ho cez noc v chladničke. Na druhý deň zdobíme. Polejeme polevou z čokolády a oleja, ktorú sme pripravili nad parou. Dozdobíme nakrájanou Horalkou.
  6. DOBRÚ CHUŤ!