Tekvicové muffiny
Hokkaido tekvičky s krémom
Autor receptu: redakcia
|
12-15 porcií |
12-15 minút príprava |
20 minút na 170-180 °C |
Postup- Hokkaido tekvicu rozrežeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Pečieme pri teplote 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- Vajcia s cukrom a so soľou metličkou vyšľaháme dopenista. Pridáme 200 g tekvicového pyré s olejom a prešľaháme. Zľahka vmiešame sypké prísady – múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu a nastrúhanú kôru z 1 pomaranča. Cestom naplníme vymazané formičky na mafiny alebo minibábovky. Pečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.
- Na polevu vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a pridávame citrónovú šťavu podľa chuti. Upečené vychladnuté bábovky zrežeme tak, aby sme vedeli spojiť dve do tvaru minitekvičky. Naplníme a potrieme ich krémom a ozdobíme paličkami škorice, z ktorých vytvoríme stopky.
|