Tekvicové muffiny

Hokkaido tekvičky s krémom

Autor receptu: redakcia

12-15
porcií
12-15 minút
príprava
20 minút
na 170-180 °C

Postup

  1. Hokkaido tekvicu rozrežeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Pečieme pri teplote 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
  2. Vajcia s cukrom a so soľou metličkou vyšľaháme dopenista. Pridáme 200 g tekvicového pyré s olejom a prešľaháme. Zľahka vmiešame sypké prísady – múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu a nastrúhanú kôru z 1 pomaranča. Cestom naplníme vymazané formičky na mafiny alebo minibábovky. Pečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.
  3. Na polevu vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a pridávame citrónovú šťavu podľa chuti. Upečené vychladnuté bábovky zrežeme tak, aby sme vedeli spojiť dve do tvaru minitekvičky. Naplníme a potrieme ich krémom a ozdobíme paličkami škorice, z ktorých vytvoríme stopky.