Tekvicová polievka
Hokkaido polievka
Autor receptu: tatianka2008
Postup
- Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.
- Tekvicu nakrájame na kocky aj so šupkou. Orestujeme na panvici alebo v hrnci s pridaním olivového oleja.
- Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej pridáme zeleninový bujón, ak nemáme vývar.
- Do hrnca si dáme všetko spolu - tekvicu a prevarenú vodu s bujónom. Pridáme koreniny podľa chuti - soľ, čierne korenie, mletá rasca , majorán, prelisovaný cesnak.
- Všetko spolu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Keď je tekvica mäkká, pridáme kúsok masla a smotanu na šľahanie (250 g) a všetko spolu rozmixujeme.
- Povaríme všetko spolu ešte takých 5 minút a vypneme.
Dobrú chuť!
P.S. Polievočku môžeme naservírovať aj s guličkami do polievky.