Tekvicová polievka

Hokkaido polievka

Autor receptu: tatianka2008

3
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.
  2. Tekvicu nakrájame na kocky aj so šupkou. Orestujeme na panvici alebo v hrnci s pridaním olivového oleja.
  3. Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej pridáme zeleninový bujón, ak nemáme vývar.
  4. Do hrnca si dáme všetko spolu - tekvicu a prevarenú vodu s bujónom. Pridáme koreniny podľa chuti - soľ, čierne korenie, mletá rasca , majorán, prelisovaný cesnak.
  5. Všetko spolu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Keď je tekvica mäkká, pridáme kúsok masla a smotanu na šľahanie (250 g) a všetko spolu rozmixujeme.
  6. Povaríme všetko spolu ešte takých 5 minút a vypneme. Dobrú chuť! P.S. Polievočku môžeme naservírovať aj s guličkami do polievky.