Tekvicová polievka

Hokkaido polievka

Autor receptu: jkfood

Túto krémovu polievku miluje celá naša rodina, pretože je nie len chutná ale aj veľmi výživná a zdravá. Výborná je aj studená hlavne v letných dňoch.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku a cesnak nadrobno pokrájame a smažíme na oleji.
  2. Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a cesnaku a ďalej restujeme cca 5 minút.
  3. Po orestovani pridáme vodu tak, aby hladina pokryla tekvicu a dusíme do mäkka.
  4. Keď máme tekvicu do mäkka udusenú, odstavíme ju zo sporáka a rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Následne pridáme smotanu na varenie/ šľahanie, maslo a znovu všetko rozmixujeme.
  6. Keď máme všetko rozmixované do hladkého krému, opäť privedieme do varu. Pridáme vegetu, čierne mleté korenie a necháme zovrieť.
  7. Do polievky si môžete pridať opečené hrianky, ktoré pokrájate na kocky a na vrch dozdobíte mätou.