Tekvicová polievka
Hokkaido polievka
Autor receptu: jkfood
Túto krémovu polievku miluje celá naša rodina, pretože je nie len chutná ale aj veľmi
výživná a zdravá.
Výborná je aj studená hlavne v letných dňoch.
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku a cesnak nadrobno pokrájame a smažíme na oleji.
- Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a cesnaku a ďalej restujeme cca 5 minút.
- Po orestovani pridáme vodu tak, aby hladina pokryla tekvicu a dusíme do mäkka.
- Keď máme tekvicu do mäkka udusenú, odstavíme ju zo sporáka a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Následne pridáme smotanu na varenie/ šľahanie, maslo a znovu všetko rozmixujeme.
- Keď máme všetko rozmixované do hladkého krému, opäť privedieme do varu. Pridáme vegetu, čierne mleté korenie a necháme zovrieť.
- Do polievky si môžete pridať opečené hrianky, ktoré pokrájate na kocky a na vrch dozdobíte mätou.