Hokaidovo-zemiaková placka (fotorecept)
Autor receptu: irenaw
Horúce, oranžové a pikantné. Ideálne na tieto dni...
8-10 porcií |
20-30 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Hokaido umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semiačka. Postrúhame ho na jemno. Pridáme múku, vajce, cesnak, semiačka, soľ a čili papričku posekanú na drobno. Premiešame.
- Do mixéra dáme sladkú smotanu a očistené zemiaky pokrájané na kocky. Rozmixujeme na kašu.
- Zemiaky vlejeme k tekvici, premiešame a rozotrieme na dôkladne vymastený plech.
- Rúru vyhrejeme na 200°C. Placku pečieme cca 50 minút. (Alebo dáme na plech veľa malých placiek vedľa seba). Asi po 30 minútach pečenia potrieme povrch placky roztopenou masťou. Dopečieme, kým nie sú okraje chrumkavé.