Hokaidovo-zemiaková placka (fotorecept)

Autor receptu: irenaw

Horúce, oranžové a pikantné. Ideálne na tieto dni...

8-10
porcií
20-30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Hokaido umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semiačka. Postrúhame ho na jemno. Pridáme múku, vajce, cesnak, semiačka, soľ a čili papričku posekanú na drobno. Premiešame.
  2. Do mixéra dáme sladkú smotanu a očistené zemiaky pokrájané na kocky. Rozmixujeme na kašu.
  3. Zemiaky vlejeme k tekvici, premiešame a rozotrieme na dôkladne vymastený plech.
  4. Rúru vyhrejeme na 200°C. Placku pečieme cca 50 minút. (Alebo dáme na plech veľa malých placiek vedľa seba). Asi po 30 minútach pečenia potrieme povrch placky roztopenou masťou. Dopečieme, kým nie sú okraje chrumkavé.