Hlivová polievka s pórom
Autor receptu: kaatka
Túto polievku sme dnes zostavili len tak podľa chute a surovín, ktoré musíme jesť kvôli imunite. Sme veľmi prekvapení, chutí úžasne...
6-8 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Koreň z lotosu myslím nemení chuť polievky, ja ho dávam kvôli očiste.
- Polievočky som urobila tak necelé 3 L. Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájaný pór o 2 minutky nadrobno najrájanú hlivu.
- Keď vidíme že je obsah hrnca jemne osmažený, pretlačime dva strúčiky cesnaku, premiešame kým sa neuvolní vôňa.
Zalejem horúcou vodou s bujónom, pridáme korenie, kurkumu, osolíme a tiež pridíme nakrájaný zemiak
- Varíme do zmeknutia zemiaku
Dobrú chuť ♥