Hlivová polievka s pórom

Autor receptu: kaatka

Túto polievku sme dnes zostavili len tak podľa chute a surovín, ktoré musíme jesť kvôli imunite. Sme veľmi prekvapení, chutí úžasne...

6-8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Koreň z lotosu myslím nemení chuť polievky, ja ho dávam kvôli očiste.
  2. Polievočky som urobila tak necelé 3 L. Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájaný pór o 2 minutky nadrobno najrájanú hlivu.
  3. Keď vidíme že je obsah hrnca jemne osmažený, pretlačime dva strúčiky cesnaku, premiešame kým sa neuvolní vôňa. Zalejem horúcou vodou s bujónom, pridáme korenie, kurkumu, osolíme a tiež pridíme nakrájaný zemiak
  4. Varíme do zmeknutia zemiaku Dobrú chuť ♥