Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept aj s týmto názvom som našla na jednej českej stránke..priznám sa, páči sa mi názov, ale teraz po vyskúšaní receptu, môžem iba potvrdiť,,,výborné,,..jednoduché, rýchle urobené a môžu sa prílohy meniť podľa chutí...

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivy som poriadne umyla...
  2. vložila do hrnca a zaliala vodou...pridala som štipku soli..
  3. uvarenú hlivu som scedila a vyložila na dosku a nechala som ju vychladnúť..
  4. zatiaľ som si pripravila suroviny na obaľovanie..do vajíčok som pridala štipku soli a mleté čierne korenie..
  5. na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť...
  6. obalené hlivy som vyprážala..
  7. vypražené som ukladala na kuchynský papier..
  8. pokiaľ sa vyprážali hlivy, ošúpala som si zemiaky, umyla, pokrájala na malé kocky a v osolenej vode uvarila ...scedila som ich a pridala k nim maslo...keď sa maslo roztopilo, pridala som k nim aj smotanu a vyšľahala som hladkú kašu..
  9. hotové jedlo som uložila na taniere , ozdobila zeleninou a podávala som s uhorkovým šalátom..prajem vám dobrú chuť..