Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept aj s týmto názvom som našla na jednej českej stránke..priznám sa, páči sa mi názov, ale teraz po vyskúšaní receptu, môžem iba potvrdiť,,,výborné,,..jednoduché, rýchle urobené a môžu sa prílohy meniť podľa chutí...
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivy som poriadne umyla...
- vložila do hrnca a zaliala vodou...pridala som štipku soli..
- uvarenú hlivu som scedila a vyložila na dosku a nechala som ju vychladnúť..
- zatiaľ som si pripravila suroviny na obaľovanie..do vajíčok som pridala štipku soli a mleté čierne korenie..
- na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť...
- obalené hlivy som vyprážala..
- vypražené som ukladala na kuchynský papier..
- pokiaľ sa vyprážali hlivy, ošúpala som si zemiaky, umyla, pokrájala na malé kocky a v osolenej vode uvarila ...scedila som ich a pridala k nim maslo...keď sa maslo roztopilo, pridala som k nim aj smotanu a vyšľahala som hladkú kašu..
- hotové jedlo som uložila na taniere , ozdobila zeleninou a podávala som s uhorkovým šalátom..prajem vám dobrú chuť..