Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička

diabambulka - fotkadiabambulka, 8. októbra 2011

:-D

6
porcií

Suroviny

1 ks
1 ks
2 PL
1 PL
 trocha
Na sladko :
Na slano :
Pečená krkovička na cesnaku :
1000 g
2 ks
3 strúčiky
2 PL
 celá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver. Na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 2
  3. 3

    Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 3
  4. 4

    Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.

    Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Tiež robievam na karameli,mám to od svojej mamky,super,pekné foto...
afataga
ja robievam k pecenemu masku cervenu kapustu viac mi to pasuje a tiez na karameli
diabambulka
tiež mám recept od svojej mamky, ktorá tvrdí, že v jednoduchosti je krása a myslím že tento recept je toho dôkazom :-)))
vavan
Kapustové fliačky som už dávno nerobila musím to napraviť ty to máš vlastne 2v1,obidve sú fantastické.Robíš chute:-))
orchidea
Výborné, presne takto pripravujem krkovičku a kapustu aj ja. Jednoduché a dobré.