Drobné pečivo

Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín!

Autor receptu: tartletka

Jednoduché, vďaka maslu lahodné cesto, do ktorého vám z vajíčok postačia len bielky. S cestom sa dobre pracuje a koláčiky z neho sú chrumkavé a jemné.

10 (+ chladenie) minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny spolu dáme do misy alebo na pracovnú dosku a spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
  2. Potom cesto rozvaľkáme, povykrajujeme ľubovoľné tvary a na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre (180 °C) upečieme dozlatista. Koláčiky ľubovoľne ozdobíme.