
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou
Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....

Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu....

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou
Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2...

Toskánska fazuľová polievka so šalviou
S variantami dobrej fazuľovice je to na našom Slovensku ako s kapustnicami, hovädzími polievkami, či...

Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou
Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku...

Bravčový kebab so šalviou
Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 –...

Likér zo šalvie
Tento likér je chutný a môže byť aj na bolesť v hrdle. Robievam ho už dlhši...