Hanger steak na flambovanej fazuľke (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Po dlhšej dobe zasa steak

2
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som vybrala z chladničky asi 40 min. pred prípravou, umyla som, osušila a nechala na linke, tesne pred prípravou som ho posolila a posypala korením podrveným v mažiari
  2. Treba si všetko prichystať, lebo už to budú fukoty že až
  3. Mäso som prudko opiekla na rozpálene panvici z každej strany, spolu cca 3 min.
  4. Steaky som dala na tanier a zakryla poklopom, môže sa dať do rúry na 2 min. na 53° a potom nechať ešte zakryté, aby sa uvoľnilo. Do panvice som dala chilli a cesnak nakrájaný na hranolčeky a ponaháňala po panvici asi pol minúty
  5. Pridala som rozmrazenú fazuľku a podliala vývarom, ten sa asi za minútu vyvaril
  6. Teraz príde to najzaujímavejšie a najrýchlejšie: panvicu som odtiahla nabok, naliala whisky a zapálila, alkohol takmer okamžite vyhorí, tu som už zapojila pomocného fotografa
  7. Panvicu som vrátila naspäť, pridala som kúsok čokolády, mám rada kombináciu chilli, horká čokoláda a whisky
  8. Keď sa rozpustila, odstavila som a pridala kúsok masla
  9. Maslo sa takmer okamžite rozpustí a môže sa obedovať. Ja som si dala len s fazuľkou, moja polovička ešte so zemiakmi