Hamburger

Hamburger z diviačieho mäsa

Autor receptu: redakcia

Fastfoodová klasika avšak s divinou.

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. V miske zmiešame majonézu s horčicou, osolíme, okoreníme a uložíme do chladničky.
  2. Mleté mäso osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu rukami vytvarujeme okrúhlu placku vysokú asi 2 cm.
  3. Šalát rozdelíme na jednotlivé listy a spolu s paradajkami umyjeme, necháme odkvapkať. Paradajky spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame na plátky.
  4. Hamburgerové žemle rozpolíme, každú spodnú časť natrieme majonézovou omáčkou, pridáme šalát a plátky cibule.
  5. Slaninu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút.
  6. Pripravené mäso opečieme na rozpálenom oleji v panvici z oboch strán asi 5 minút, podľa toho, aké chceme, aby bolo prepečené. Potom karbonátky položíme na spodnú časť žemle, pridáme plátok čedaru, upečenej slaniny a paradajky, zakončíme rukolou, priklopíme vrchnou polovicou žemle a ihneď podávame.