Hamburger
Hamburger z diviačieho mäsa
Autor receptu: redakcia
Fastfoodová klasika avšak s divinou.
Postup
- V miske zmiešame majonézu s horčicou, osolíme, okoreníme a uložíme do chladničky.
- Mleté mäso osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu rukami vytvarujeme okrúhlu placku vysokú asi 2 cm.
- Šalát rozdelíme na jednotlivé listy
a spolu s paradajkami umyjeme, necháme odkvapkať. Paradajky spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame na plátky.
- Hamburgerové žemle rozpolíme, každú spodnú časť natrieme majonézovou omáčkou, pridáme šalát a plátky cibule.
- Slaninu rozložíme na plech vystlaný
papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút.
- Pripravené mäso opečieme na rozpálenom oleji v panvici z oboch strán asi 5 minút, podľa toho, aké chceme, aby bolo prepečené.
Potom karbonátky položíme na spodnú časť žemle, pridáme plátok čedaru, upečenej slaniny a paradajky, zakončíme rukolou, priklopíme vrchnou polovicou žemle a ihneď
podávame.