Foto: kajusiqq
Nie len bryndzové:)....... a tvarohové (moje oblubene mate v starších receptoch: http://varecha.pravda.sk/recepty/haluskyfotorecept/31030-recept.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
2 kusy |
|
1 Kg |
|
Bryndzové: | |
300 g |
|
150 g |
|
odľa chuti |
|
2 lyžice |
|
Smotanové: | |
podľa chute |
|
250-300 g |
|
150 g |
|
kapusta kyslá: | |
2 lyžice |
|
2 kusy |
|
500 g |
|
150 g |
|
Kapustové: | |
|
|
1 stredna hlavka |
|
150 g |
|
podľa chute |
|
Postup
-
1
Halušky: Zemiaky ošúeme a postruhame na jemno.
-
2
Pridáme múku,vajcia(vajcia nemusime davať) možme aj soľ ale ja solím až potom ked su hotove:).......a vypracujeme cesto.
-
3
Cesto si po častiach dávame na lopárik a nožom odkrajujeme do vriacej vody maličké halušky:) Možme aj cez haluškové sitko ale na lopáre sa robili tie pravé:))
-
4
Keď halušky vyplávajú na povrch su hotové:)
-
5
Scedíme ich a preláchneme teplou vodou......no ak chcete prave slovenske nemali by sa preplachovať:)
-
6
Bryndzové halušky: Na teple hotové halušky dáme bryndzu(ja som bryndzu troška zriedila s vodou v ktorej som varila halušky) a polejeme vyškvarenou slaninkou pokrájanou na kocky.posolíme podľa chuti kedže bryndza je dosť slaná a zľahka premiešame a posypeme nakrájanou pažítkou....(možu sa podávať aj nepremiešane s kopčekom bryndze na vrchu:)a poliate slaninkou:)
- 7
Strapačky s kapustou a so slaninkou: Na rozohriatej masti speníme nakrájanú cibuľu,pridáme pokrájanú kvasenú kapustu a dusíme asi 20 min. do podusenej kapusty dáme uvarené halušky. Premiešame a ihneď podávame. Porcie prelejeme na kocky pokrájanou vyškvarebou slaninou.
- 8
Smotanové: Hotové halušky polejeme smotanou a slaninkou:)
- 9
Kapustové: Kapustu opražíme na troche oleja a potom podlejeme vodou osolíme a dusíme do mäkka:)
- 10
halušky polejeme masielkom premiešame s kapustou a polejeme slaninkou:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
si sa teda vybláznila :-)
navaris take dobroty