Halušky z hokaido s dubákovou omáčkou
Autor receptu: dadafox
Veľmi chutné a ľahké :) Mňamka...
2 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené dubáky si namočíme do vody aspoň na 1/2 hodinu :)
- Hokkaido prekrojíme a vyberieme z nej semienka, pokrájame na mesiačiky, rozložíme na jánsku misu (resp. plech - použiť papier na pečenie) a pečenie cca 20 minút kým nezmekne. Po upečení hokkaido necháme vychladnúť a zbavíme ju šupky (áno áno viem najviac vitamínov práve v šupke a trhalo mi to srdce ale treba ošúpať)
- Hokkaido rozmixujeme, pridáme vajce, soľ a postupne pridávame múku. Ak je cesto lepivé, pridám ešte trochu múky, záleží to aj od veľkosti hokkaido.
- Haluškovú zmes hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme. Občas premiešame. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové.
- Omáčku urobíme tak, že na panvicu si dáme nadrobno nakrájanú šarlotku opražíme do zlatista v panvici na olivovom oleji (v žiadnom prípade nedávame šarlotku do oleja kým nie je rozohriatý). Pridáme dubáky, chvíľu ich dusíme a potom osolíme a okoreníme podľa chuti, Následne prilejeme smotanu na šľahanie. Dochutíme ju petržlenovou vňaťou. Necháme prevariť (cca 3 -5 minút) aby sa spojili chute.
- Hokkaidové halušky polejeme dubákovou omáčkou a posypeme nadrobno nakrajánu petržlenovú vňať. Môžeme servírovať.
DOBRÚ CHUŤ.