Halušky z hokaido s dubákovou omáčkou

Autor receptu: dadafox

Veľmi chutné a ľahké :) Mňamka...

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené dubáky si namočíme do vody aspoň na 1/2 hodinu :)
  2. Hokkaido prekrojíme a vyberieme z nej semienka, pokrájame na mesiačiky, rozložíme na jánsku misu (resp. plech - použiť papier na pečenie) a pečenie cca 20 minút kým nezmekne. Po upečení hokkaido necháme vychladnúť a zbavíme ju šupky (áno áno viem najviac vitamínov práve v šupke a trhalo mi to srdce ale treba ošúpať)
  3. Hokkaido rozmixujeme, pridáme vajce, soľ a postupne pridávame múku. Ak je cesto lepivé, pridám ešte trochu múky, záleží to aj od veľkosti hokkaido.
  4. Haluškovú zmes hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme. Občas premiešame. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové.
  5. Omáčku urobíme tak, že na panvicu si dáme nadrobno nakrájanú šarlotku opražíme do zlatista v panvici na olivovom oleji (v žiadnom prípade nedávame šarlotku do oleja kým nie je rozohriatý). Pridáme dubáky, chvíľu ich dusíme a potom osolíme a okoreníme podľa chuti, Následne prilejeme smotanu na šľahanie. Dochutíme ju petržlenovou vňaťou. Necháme prevariť (cca 3 -5 minút) aby sa spojili chute.
  6. Hokkaidové halušky polejeme dubákovou omáčkou a posypeme nadrobno nakrajánu petržlenovú vňať. Môžeme servírovať. DOBRÚ CHUŤ.