Halušky s kyslou kapustou, pečeňou a smotanou (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Trošku kalorickejšie jedlo, ale raz za čas si môžme dopriať...:o)

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a pečeň si nakrájame na pásiky. Zemiaky postrúhame, alebo rozmixujeme.Dáme variť vodu na halušky, osolíme ju. Slaninu nakrájame na kocky.
  2. Vypražíme slaninku a na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kuracie pečienky a restujeme do mäkka. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
  3. Pripravíme si cesto na halušky. Zmiešame postrúhané zemiaky, polohr.múku, vajce a vodu na polotuhé cesto. Pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, necháme chvíľku prevrieť a scedíme. Neoplachujeme.
  4. Hotovú pečeň osolíme, okoreníme podľa chuti.
  5. Halušky dáme do väčšej misy, pridáme slaninku, surovú kyslú kapustu, podľa chuti dosolíme a premiešame.
  6. Toto je ľahšia verzia, halušky, kapustička a slaninka. Pre fajnšmekrov pridáme navrch pečeň a kyslú smotanu. Obe verzie sú geniálne:)