Halušky s kyslou kapustou, pečeňou a smotanou (fotorecept)
Autor receptu: mariana33
Trošku kalorickejšie jedlo, ale raz za čas si môžme dopriať...:o)
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu a pečeň si nakrájame na pásiky. Zemiaky postrúhame, alebo rozmixujeme.Dáme variť vodu na halušky, osolíme ju. Slaninu nakrájame na kocky.
- Vypražíme slaninku a na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kuracie pečienky a restujeme do mäkka. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
- Pripravíme si cesto na halušky. Zmiešame postrúhané zemiaky, polohr.múku, vajce a vodu na polotuhé cesto. Pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, necháme chvíľku prevrieť a scedíme. Neoplachujeme.
- Hotovú pečeň osolíme, okoreníme podľa chuti.
- Halušky dáme do väčšej misy, pridáme slaninku, surovú kyslú kapustu, podľa chuti dosolíme a premiešame.
- Toto je ľahšia verzia, halušky, kapustička a slaninka. Pre fajnšmekrov pridáme navrch pečeň a kyslú smotanu. Obe verzie sú geniálne:)