Halibut plnený mozzarellou a sušenými paradajkami

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
Halibut plnený mozzarellou a sušenými paradajkami
Foto: Ľuboš Pilc

Vhodné k suchému vermútu.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
6 ks
100 g
50 g
200 g
200 ml
2 g
2 g
20 ks (listy)
400 g
100 ml
5 g




Postup

  1. 1

    Rybu narežeme pozdĺž na tenké plátky, ktoré plníme mozzarelou, sušenou paradajkou a listom bazalky. Urobíme rolky, ktoré marinujeme. Pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

  2. 2

    Marináda: Do citrónovej a pomarančovej šťavy pridáme čili, soľ, korenie a vymiešame. Cukinu a farebné papriky nakrájame na tyčinky, ktoré prudko opečieme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian.

Diskusia k receptu

dandika1
@pavol sebest recept sikovny urcite chutny,nie narocny len neviem kde by son tu na nasom krajnom vychode nasla halibuta (((za minuleho rezimu sa obcas v pred.ryba objavil))) teraz neviem kde ho hladat,ale masko je to dobrucke...Moze pouzit aj iny druh ryby?...Aky???Pekny vecer...
redakcia
Určite môžete použiť aj iný druh ryby. To, akú rybu použijete, je na Vás. Toto je len inšpirácia. Všetci si recepty upravujeme podľa svojho jazýčka a svojich možností. Skúste a napíšte, ktorý Vám ako chutil.
evanaaa
Ja mám ale dojem, že halibut je k dostanie u nás, len asi nie čerstvý, ale len mrazený. V recepúte sa však nespomína, či je z čerstvej ryby recept robený.
denis7
vyborny recept z dostupnych surovin.. z navodu vsak nie je jasne kam pojde ta biela muka, maslo a 200ml vina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia