Kotlíkový guláš

Guláš možno trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: abdul

Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam tento, je to skôr kombinácia niečoho, ale prečo neochutnať. Zatiaľ sa nik neotrávil a po poriadnej porcii žalúdku nepomáha ani Pancreolan Forte.

5-20
porcií
100 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebujeme vhodný kotlík. Nám štyrom stačí tento na 12 litrov. Priateľ tu na Vareche Kimlo musí používať väčší. :-)
  2. Rozpálime masť.
  3. Pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.
  4. A začneme hovädzím mäsom. V obchode odrezali 2,35 kg, aj tak dobre.
  5. Chce to čas a miešať. Pridáme bravčové, mal som výrez z 10 chvostov bolo to 2,6 kg. Aj trocha vody som podlial.
  6. Nasledujú zemiaky, paprika sladká, štipľavá a gulášové korenie. Priebežne aj solím, lepšie sa mi ochutnáva, keď je soľ pridávaná postupne, nie naraz. Ešte niečo slané príde do kotla, tak soľ s rezervou. Aj koštiaľ z chvostov sa nájde... Neskôr aj lečo, niekto chce rozvarené, mne nevadí aj kusovka...
  7. Tesne pred dovarením vylejem dve plechovky fazule v slanom náleve, zamiešam a počkám kým veľmi krátko prevrie. Starká mala na to výraz : prehodí koch. A kotol dolu z ohňa, lebo fazuľa bude rozvarená na kašu...
  8. Znalci nech prepáčia za polopatistický popis, nikoho nepodceňujem, ale možno niekto to radšej takto. Spálil som za takúto igelitku dreva a množstvo modifikovanej kofoly a iných nápojov nerátam. Dobrá nálada víťazí.