Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej strany asi 4 minúty, pričom ho pootočíme o 45 stupňov, aby sa vytvorila mriežka. Počas grilovania pridáme hobliny čerešňového dreva na prevoňanie.
  2. Zo strúhaného chrenu, kyslej smotany, čerstvých byliniek, citrónovej šťavy, kôry, zeleného korenia a šľahačky pripravíme omáčku vyšľahaním v miske.
  3. V osolenej vode predvaríme zemiaky v šupke asi 20 minút. Po predvarení v strede priečne nakrojíme, vložíme stonku rozmarínu, plátky cesnaku, položíme na alobal, zakvapkáme olejom, zabalíme a vložíme na 10–15 minút do pahreby – podľa veľkosti zemiakov.