Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej strany asi 4 minúty, pričom ho pootočíme o 45 stupňov, aby sa vytvorila mriežka. Počas grilovania pridáme hobliny čerešňového dreva na prevoňanie.
- Zo strúhaného chrenu, kyslej smotany, čerstvých byliniek, citrónovej šťavy, kôry, zeleného korenia a šľahačky pripravíme omáčku vyšľahaním v miske.
- V osolenej vode predvaríme zemiaky v šupke asi 20 minút. Po predvarení v strede priečne nakrojíme, vložíme stonku rozmarínu, plátky cesnaku, položíme na alobal, zakvapkáme olejom, zabalíme a vložíme na 10–15 minút do pahreby – podľa veľkosti zemiakov.
|