Grilovany losos (salmon)

babav - fotkababav, 22. júna 2011
Grilovany losos (salmon)
Foto: babav

Chutna verzia zdravej ryby grilovana na cedrovej dosticke,z ktorej sa teplom na grile uvolni prijemna vona .Okrem toho ,ze zlepsi chut Zobraziť celý popisChutna verzia zdravej ryby grilovana na cedrovej dosticke,z ktorej sa teplom na grile uvolni prijemna vona .Okrem toho ,ze zlepsi chut lososa,je vybornou pomockou pri grilovani( cisty gril).

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 porcii, čerstvý filet
podla chuti
6 PL
6 PL
Priloha:
 ,cerstve sampiony
 mlada
 (yams)
 - dobry

Postup

  1. 1

    2 Cédrove dosticky ,ktore u nas mozno kupit spolu s rybou namocime na 2 hodiny do slanej vody.Vyberieme z vody a nechame odtiect.Porcie lososa stedro osolime a okorenime cerstvo pomletym ciernym korenim.Ulozime na cedarove dosky potrieme dijinskou horcicou a posypeme hnedym cukrom.

    Grilovany losos (salmon) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripraveny losos ulozime na stredny stupen horuceho grilu .Grilujeme v zatvorenom grile 30 minut ,alebo pokial vnutorna teplota ryby nedosiahne 135 stupnov F(odmeriame teplomerom).

    Grilovany losos (salmon) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu pred grilovanim osolime ,okorenime a zmiesame s 2PL olivoveho oleja. Je hotova za par minut.

    Grilovany losos (salmon) - obrázok 3
  4. 4

    Sladke zemiaky (yams) potrebuju 15-20 minut ,upiekli sme ich v trube .Treba ich umyt v supke ,pokrajat na hranolky,osolit ,okorenit a poliat olivovym olejom.Chutia vyborne!

    Grilovany losos (salmon) - obrázok 4
  5. 5

    Servujeme .Dobru chut!

    Grilovany losos (salmon) - obrázok 5

Diskusia k receptu

2010
@babav , vyborne , salmon sa velmi lahko "overcook " odkladam do KK
Thanks
alexdidi
Perfektné...presne podľa mojich chutí....lososa mám v mrazáku, zeleninku v chladničke, tak cez víkend môžeme grilovať...losos síce nebude čerstvý ani na cédrovej doštičke, ale chutiť bude i tak, myslím...
kuchticka
@babav , velmi zaujimave s tym cukrom a horcicou. Vypada to dobre, ale najma ta zaleninka! Ja grilujem lososa skoro kazdy tyzden, ale vatsinou v rure. Je to nasa "naj-naj" ryba, len pouzivam salviu, cesnak tymian okrem olive oil. Musim to skusit podla tvojho receptu.
babav
Tesim sa pochvale,zvlast od "mojich oblubenych";-))
@kuchticka , grilovali sme podla receptu od Bobby Flay.
Vyskusaj pre zmenu,aj ked tvoja verzia je iste tiez chutna;-)



Zaujímavé video z archívu TV Varecha