Foto: babav
Chutna verzia zdravej ryby grilovana na cedrovej dosticke,z ktorej sa teplom na grile uvolni prijemna vona .Okrem toho ,ze zlepsi chut Zobraziť celý popisChutna verzia zdravej ryby grilovana na cedrovej dosticke,z ktorej sa teplom na grile uvolni prijemna vona .Okrem toho ,ze zlepsi chut lososa,je vybornou pomockou pri grilovani( cisty gril).
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 porcii, čerstvý filet |
|
podla chuti |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
|
|
Priloha: | |
,cerstve sampiony |
|
mlada |
|
|
|
(yams) |
|
- dobry |
|
Postup
-
1
2 Cédrove dosticky ,ktore u nas mozno kupit spolu s rybou namocime na 2 hodiny do slanej vody.Vyberieme z vody a nechame odtiect.Porcie lososa stedro osolime a okorenime cerstvo pomletym ciernym korenim.Ulozime na cedarove dosky potrieme dijinskou horcicou a posypeme hnedym cukrom.
-
2
Takto pripraveny losos ulozime na stredny stupen horuceho grilu .Grilujeme v zatvorenom grile 30 minut ,alebo pokial vnutorna teplota ryby nedosiahne 135 stupnov F(odmeriame teplomerom).
-
3
Zeleninu pred grilovanim osolime ,okorenime a zmiesame s 2PL olivoveho oleja. Je hotova za par minut.
-
4
Sladke zemiaky (yams) potrebuju 15-20 minut ,upiekli sme ich v trube .Treba ich umyt v supke ,pokrajat na hranolky,osolit ,okorenit a poliat olivovym olejom.Chutia vyborne!
-
5
Servujeme .Dobru chut!
Thanks
@kuchticka , grilovali sme podla receptu od Bobby Flay.
Vyskusaj pre zmenu,aj ked tvoja verzia je iste tiez chutna;-)