Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 4. apríla 2011

Ďalší z našich obľúbených jedál, o ktoré sa chcem s vami podeliť :) Aj ako som písala tento recept, tak sa mi zbiehali slinky na túto dobrotu:)

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks
1 balenie čerstvá
1 balenie
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si umyjeme rukolu a necháme ju odtiecť.

    Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame cherry paradajky.

    Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ošúpeme a nakrájame avokádo na malé kocky. Čím je avokádo zrelšie, tým je šalát lepší, pretože sa dobre rozotrie po rukole:)

    Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu zmiešame.

    Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme soľ, čierne korenie a pár kvapiek balsamico octu.

    Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Encián potrieme zmiešaným olivovým olejom s sladkou mletou červenou paprikou. Grilujeme na troške olivevého oleja ( podľa toho, akú máme panvicu) do zlatista. Ja som ako prílohu podávala aj zemiakovú kašu. Na záver som ešte encián pokvapkala balsamico octom. Dobrú chuť:)

    Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
zuzickaaa1, mas recept velmi pekne spraveny, na syre je vidno, ze je urobeny na grilovacej panvici, salat je fantasticky, aj ja robievam podobny s avokadom, si sikovna,
marienka44, pozri lepsie, uvidis vzorku
no prave som si precitala tento recept a myslym ,ze by som ho mala zvladnut pre mojmo milovaneho priatela .na obrazku vypada krasne dufam, ze aj ten moj encian bude tak pekne vypadat a chutit hlavne :-D ta slecna ci pani zuzicka je sikovnica :-D cmuk
@zuzickaaa1 ,tá púpava je dobrá,ale musia to byť skutočne mladé stredové lístky,potom používam na šaláty ako ozdobu aj kvety púpavy,už kvitnú aj iskierky a keď kvitne pažitka tak tie kvietky sú nielen chutné ale aj krásne ako ozdoba.Vyskúšaj...

Pridaj komentár k receptu: