Burger

Grilovaný burger

Autor receptu: maspoma

Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania.* Vyskúšajte domáci burger podľa receptu od @chlop_v_kuchni.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.
  2. Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.
  3. Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte reznou stranou na gril, aby sa žemľa zohriala.
  4. Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.
  5. Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.
  6. Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky alebo bataty.