Grilované údené tofu so zázvorovou mrkvou a šampiňónmi na masle

Autor receptu: janikbj

Postup

  1. Mrkvu si nakrájame na tenké plátky. Očistíme a nakrájame si na tenučké plátky kúsok čerstvého zázvoru (na 1 porciu počítam asi 1 strednú mrkvu a asi 5mm kúsok zázvoru). Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme zázvor a mrkvu, môžeme jemne posypať kari korením, osoliť a prikryté chvíľu dusíme. Nie dlho, len tak,aby mrkva ostala chrumkavá.
  2. Na druhej panvici si na roztopenom masle opražíme na plátky nakrájané šampiňóny. Neprikrývame, opekáme do chrumkava. Osolíme.
  3. Na grilovacej panvici si ugrilujeme tofu prekrojené vodorovne na 2 pláty. Údené tofu netreba pred grilovaním vobec ochutiť ani soliť, má svoju chuť :-)