Grilované kura
Grilované kura

Grilované kuracie štvrte so sladkou ázijskou omáčkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 18:00
Grilované kuracie štvrte so sladkou ázijskou omáčkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Vychutnajte si ich s grilovanou zeleninou alebo so šalátom.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (štvrte alebo väčšie stehná)
1/2 ČL
6 PL
2 ČL
2 PL
1/2 PL
3 PL (repkový alebo sezamový)



Postup

  1. 1

    Kuracie mäso opláchneme, osušíme a na každej porcii urobíme asi 2 zárezy až ku kosti. Zárezy v mäse zabezpečia rovnomerné prepečenie až ku kosti. Do mäsa aj kože votrieme soľ.

  2. 2

    V miske zmiešame sladkú čili omáčku, šťavu zo zázvoru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a olej.

  3. 3

    Kuracie štvrte poukladáme na rozpálený gril nad vyššiu vrstvu rozpálených brikiet. Najprv ich grilujeme bez potierania asi 15 minút z každej strany.

  4. 4

    Potom ich potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ešte 5 minút z každej strany. Jednu porciu zložíme z grilu a skontrolujeme zárezom pri kosti, či je mäso prepečené. Ak áno, zložíme aj ostatné porcie a necháme 5 minút odpočívať v teple.

Diskusia k receptu