Grilované kuracie štvrte so sladkou ázijskou omáčkou
mesačník Varecha, dnes 18:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Vychutnajte si ich s grilovanou zeleninou alebo so šalátom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (štvrte alebo väčšie stehná) |
|
1/2 ČL |
|
6 PL |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
3 PL (repkový alebo sezamový) |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso opláchneme, osušíme a na každej porcii urobíme asi 2 zárezy až ku kosti. Zárezy v mäse zabezpečia rovnomerné prepečenie až ku kosti. Do mäsa aj kože votrieme soľ.
- 2
V miske zmiešame sladkú čili omáčku, šťavu zo zázvoru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a olej.
- 3
Kuracie štvrte poukladáme na rozpálený gril nad vyššiu vrstvu rozpálených brikiet. Najprv ich grilujeme bez potierania asi 15 minút z každej strany.
- 4
Potom ich potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ešte 5 minút z každej strany. Jednu porciu zložíme z grilu a skontrolujeme zárezom pri kosti, či je mäso prepečené. Ak áno, zložíme aj ostatné porcie a necháme 5 minút odpočívať v teple.
Tiež grilované kura:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu