Grilované kura
Grilované kuracie štvrte so sladkou ázijskou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Vychutnajte si ich s grilovanou zeleninou alebo so šalátom.
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso opláchneme, osušíme a na každej porcii urobíme asi 2 zárezy až ku kosti. Zárezy v mäse zabezpečia rovnomerné prepečenie až ku kosti. Do mäsa aj kože votrieme soľ.
- V miske zmiešame sladkú čili omáčku, šťavu zo zázvoru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a olej.
- Kuracie štvrte poukladáme na rozpálený gril nad vyššiu vrstvu rozpálených brikiet. Najprv ich grilujeme bez potierania asi 15 minút z každej strany.
- Potom ich potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ešte 5 minút z každej strany. Jednu porciu zložíme
z grilu a skontrolujeme zárezom pri kosti, či je mäso prepečené. Ak áno, zložíme aj ostatné porcie a necháme 5 minút odpočívať v teple.