Grilované kura

Grilované kuracie štvrte so sladkou ázijskou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Vychutnajte si ich s grilovanou zeleninou alebo so šalátom.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso opláchneme, osušíme a na každej porcii urobíme asi 2 zárezy až ku kosti. Zárezy v mäse zabezpečia rovnomerné prepečenie až ku kosti. Do mäsa aj kože votrieme soľ.
  2. V miske zmiešame sladkú čili omáčku, šťavu zo zázvoru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a olej.
  3. Kuracie štvrte poukladáme na rozpálený gril nad vyššiu vrstvu rozpálených brikiet. Najprv ich grilujeme bez potierania asi 15 minút z každej strany.
  4. Potom ich potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ešte 5 minút z každej strany. Jednu porciu zložíme z grilu a skontrolujeme zárezom pri kosti, či je mäso prepečené. Ak áno, zložíme aj ostatné porcie a necháme 5 minút odpočívať v teple.