Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou

chutimi - fotkachutimi, 22. novembra 2012
Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou
Foto: chutimi

Výdatný obed, ktorý som práve dojedol :) Ako vačšina vecí, vznikol náhodne zo surovín, ktoré boli práve poruke.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Príloha:
100 g
250 ml
15 ks
20 g
Omáčka:
100 ml
10 g
20 ks (čerstvá - listy)




Postup

  1. 1

    Príprava: Mäso umyte, očistite, osoľte a okoreňte. Všetku bazalku si nasekajte nadrobno.

  2. 2

    Mäso: Mäso ogrilujte z oboch strán, prípadne osmahnite na panvici na troche olivového oleja.

  3. 3

    Príloha: Zároveň priveďte v hrnci do varu mlieko s bazalkou a postupne prisypte polentu za stáleho miešania. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Miešajte pokým sa polenta neodlepuje od steny hrnca. Pokiaľ by sa vám polenta zdala príliš hustá, zrieďte mliekom.

  4. 4

    Omáčka: V hrnci priveďte k varu smotanu s bazalkou. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Na zahustenie môžete použiť jemný kukuričný škrob. Krátko povarte, aby sa chute spojili.

Diskusia k receptu

brok
CHUTIMI AK SA NENAHNEVAS RADA SI TVOJ RECEPT ULOZIM DO MOJEJ K.KNIHY A V NAJBLIZSICH DNOCH UROBIM A NAPISEM AKO CHUTILI DAKUJEM




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia