Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou
Foto: chutimi
Výdatný obed, ktorý som práve dojedol :) Ako vačšina vecí, vznikol náhodne zo surovín, ktoré boli práve poruke.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava: Mäso umyte, očistite, osoľte a okoreňte. Všetku bazalku si nasekajte nadrobno.
- 2
Mäso: Mäso ogrilujte z oboch strán, prípadne osmahnite na panvici na troche olivového oleja.
- 3
Príloha: Zároveň priveďte v hrnci do varu mlieko s bazalkou a postupne prisypte polentu za stáleho miešania. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Miešajte pokým sa polenta neodlepuje od steny hrnca. Pokiaľ by sa vám polenta zdala príliš hustá, zrieďte mliekom.
- 4
Omáčka: V hrnci priveďte k varu smotanu s bazalkou. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Na zahustenie môžete použiť jemný kukuričný škrob. Krátko povarte, aby sa chute spojili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu