Krevetové špízy
Grilované krevetové valčeky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 (+ odležanie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Krevety na chrbte narežeme a odstránime črievko. Morčacie mäso zomelieme. V kuchynskom robote sekáčikom najskôr nasekáme krevety. Potom pridáme mleté morčacie mäso a všetko rozsekáme na hustú hmotu.
- Do mäsovej hmoty vmiešame strúhanku, nasekanú cibuľku, bazalku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a štipku korenia. Potom zo zmesi vytvarujeme podlhovasté bochníčky. Plech potrieme olejom a bochníčky v oleji obalíme. Následne ich dáme do chladu na hodinu odležať.
- Odležané bochníčky napicháme na špajle. Rozložíme ich na rozpálený gril nad vrstvu žeravého dreveného uhlia. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Potom podávame s čili omáčkou.
|