Krevetové špízy

Grilované krevetové valčeky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krevety na chrbte narežeme a odstránime črievko. Morčacie mäso zomelieme. V kuchynskom robote sekáčikom najskôr nasekáme krevety. Potom pridáme mleté morčacie mäso a všetko rozsekáme na hustú hmotu.
  2. Do mäsovej hmoty vmiešame strúhanku, nasekanú cibuľku, bazalku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a štipku korenia. Potom zo zmesi vytvarujeme podlhovasté bochníčky. Plech potrieme olejom a bochníčky v oleji obalíme. Následne ich dáme do chladu na hodinu odležať.
  3. Odležané bochníčky napicháme na špajle. Rozložíme ich na rozpálený gril nad vrstvu žeravého dreveného uhlia. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Potom podávame s čili omáčkou.