Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami (fotorecept)

Autor receptu: zuzu1986

Nazvala som to grilovaná, pretože keď už počasie nejak nedovoľuje vytiahnuť gril a posedieť v záhrade, robím variantu v rúre pod alobalom. Nie je to tak správne zaúdené dymom, ale aspoň z časti mi to pripomína :-) Aj keď sa priznááááám, že väčšinou sa jedná o nejaké to mäsko. Zeleninu som ešte neskúšala grilovať. Ale idem sa chváliť, toto sa mi podarilo :-D

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Brokolicu a karfiol potrháme na menšie kúsky, baklažán a krabie tyčinky tiež pokrájame na menšie, mrkvu a cibuľku na kolieska, papriky celé aj s jadierkami na polovice.
  3. Na plech vysypeme karfiol, brokolicu, baklažán a mrkvu, osolíme, okoreníme, pridáme koriander a všetko pekne spolu premiešame. Pomedzi poukladáme papriky a cibuľku. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a šup do rúry na pol hodinku. Medzitým si pripravíme dressing. Biely jogurt zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom a posekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Po polhodinke vyberieme, odkryjeme a na vrch ešte poukladáme krabie tyčinky. Posypeme vegetou a oreganom a už bez alobalu pečieme ešte cca 15 minút.