« Naspäť na tento recept

Grilovaná roštenka (Entrecote) verzia na vytlačenie

Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by ste mali určite venovať pozornosť kvalite použitého mäsa. Co asi urobit s nádherným kúskom roštenky? Prosim,vyskusajte!

Autor receptu: frezia

Postup receptu

Mäso pokvapkame olivovym olejom,okorenime,pridame cerstve bylinky a nechame marinovat. Nie je ziadny urceny cas,jednoducho si medzitym pripravyme prilohu.
Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 1

Rozpalime grilovaciu panvicu,(musi byt poriadne horuca,aby sa nam mäso uzatvorilo a nevytiekla stava) a hodime na nu mäso. Na panvicu nepouzivame ziaden olej! Mäso bolo pokvapkane olejom,to staci. Grilujeme z kazdej strany asi 4-5 minut. Mäso bolo asi 3 cm hrube,robili sme ho medium.
Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 2

Ako priloha sa hodi miesany salat.
Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 3

Na tanieri ozdobime mäso este cerstvymi bylinkami a citronom.
Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 4

Suroviny




10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist