Grilovaná cvikla s kozím syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup- Pečenie cvikly načasujeme aj niekoľko hodín pred samotným podávaním. Do pekáča vložíme umytú cviklu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, neošúpanú hlávku cesnaku, tymian, dôkladne zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
- Upečený cesnak vylúpneme a namarinujeme s trochou medu a soli. Cviklu ošúpeme. Krájame na šestiny. Osolenú ugrilujeme.
- Kúsky cvikly spolu so syrom a s cesnakom úhľadne uložíme na vlažný tanier. Dochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. K úplnej harmónii chutí odporúčame chrenovú penu a zopár skaramelizovaných jadier vlašských orechov.
|