Grilovaná cvikla s kozím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečenie cvikly načasujeme aj niekoľko hodín pred samotným podávaním. Do pekáča vložíme umytú cviklu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, neošúpanú hlávku cesnaku, tymian, dôkladne zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Upečený cesnak vylúpneme a namarinujeme s trochou medu a soli. Cviklu ošúpeme. Krájame na šestiny. Osolenú ugrilujeme.
  3. Kúsky cvikly spolu so syrom a s cesnakom úhľadne uložíme na vlažný tanier. Dochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. K úplnej harmónii chutí odporúčame chrenovú penu a zopár skaramelizovaných jadier vlašských orechov.