Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko premiešame.
  2. Dresing: Na oleji speníme cesnak, zastrekneme bielym balzamikom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme s olivovým olejom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.
  3. Olivy a concasé nakrájame na malé kocky, zmiešame s olivovým olejom, cesnakom nasekaným na drobno a dochutíme soľou, čiernym korením a vínnym octom. Uvarenú chobotnicu očistíme a nakrájame na asi 3 cm veľké kúsky. Sprudka opečieme a nasypeme okolo artičokového šalátu. Nakoniec nalejeme dokola olivovú zmes.
  4. Náš tip: Mäso chobotníc je tuhé a až naklepaním a dlhým varením zmäkne.