Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko premiešame.
- Dresing: Na oleji speníme cesnak, zastrekneme bielym balzamikom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme s olivovým olejom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.
- Olivy a concasé nakrájame na malé kocky, zmiešame s olivovým olejom, cesnakom nasekaným na drobno a dochutíme soľou, čiernym korením a vínnym octom. Uvarenú chobotnicu očistíme a nakrájame na asi 3 cm veľké kúsky. Sprudka opečieme a nasypeme okolo artičokového šalátu. Nakoniec nalejeme dokola olivovú zmes.
- Náš tip: Mäso chobotníc je tuhé a až naklepaním a dlhým varením zmäkne.
|