Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami

podravka - fotkapodravka, 1. júna 2016
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Foto: podravka

Komerčný recept
Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou omáčkou a podávajte so šalátom z rukoly.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 bal
600 g
300 g
100 ml
150 ml
40 g
5 strúčikov
4 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie plátky, potrieme ich zmesou vytvorenou z Podravky grill classic a olivového oleja a necháme postáť na chladnom mieste, aby chuť dobre prenikla do mäsa.

  2. 2

    Víno, ocot a cukor povaríme asi 10 minút.

  3. 3

    Paradajky nakrájame na polovice a dáme do hlbokej panvice. Pridáme uvarenú zmes, 4 celé strúčiky cesnaku, soľ a varíme, dokým sa omáčka nezredukuje.

  4. 4

    Kúsky bravčovej panenky ugrilujeme na dobre zahriatom grile.

  5. 5

    Kúsky chleba položíme na gril k mäsu a opečieme ich. Potom ich potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.

  6. 6

    Na každý opražený kúsok chleba dáme kúsok bravčovej panenky, zalejeme paradajkovou omáčkou a podávame so šalátom z rukoly.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: