Granatír Starej mamy
Autor receptu: jody
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. A snažím sa ho robiť tak ako ho robievala
moja Stará mama.
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme a s vavrínovým vencom, eeee, s bobkovým listom v šupke uvaríme.
Medzitým, čo nám zemiaky chladnú, v tom istom hrnci (opláchnutom, samozrejme a s čistou vodou) uvaríme celý balíček akýchkoľvek cestovín. No a čo, tak som lenivá, Starká robila domáce, ale mne sa nechce...
- Očistíme dve riadne cibule a aspoň zo päť strúčikov cesnaku a nakrájame na drobno. Slaninku nakrájame na drobné kocky, množstvo je na vás. Cestoviny scedíme a prelejeme studenou vodou. Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na menšie kocky.
- V tom istom hrnci (zasa opláchnutom :-)) rozpálime olej a masť v pomere 1:1. Opekáme na nej cibuľku do zlata, pridáme slaninu, necháme vyškvariť, pridáme cesnak a opečieme. Stiahneme hrniec z plameňa a prisypeme kopcovú lyžicu sladkej papriky a malú lyžičku pálivej. Keď pustí farbu vrátime na oheň, pridáme zemiaky, posolíme, popražíme, zalejeme asi pol deci vody, pridáme uvarené cestoviny a poriadne premiešame (hlavne tak, aby nám to z hrnca nepadalo...) Dobrú chuť.