Granatír Starej mamy

Autor receptu: jody

Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. A snažím sa ho robiť tak ako ho robievala moja Stará mama.

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a s vavrínovým vencom, eeee, s bobkovým listom v šupke uvaríme. Medzitým, čo nám zemiaky chladnú, v tom istom hrnci (opláchnutom, samozrejme a s čistou vodou) uvaríme celý balíček akýchkoľvek cestovín. No a čo, tak som lenivá, Starká robila domáce, ale mne sa nechce...
  2. Očistíme dve riadne cibule a aspoň zo päť strúčikov cesnaku a nakrájame na drobno. Slaninku nakrájame na drobné kocky, množstvo je na vás. Cestoviny scedíme a prelejeme studenou vodou. Zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na menšie kocky.
  3. V tom istom hrnci (zasa opláchnutom :-)) rozpálime olej a masť v pomere 1:1. Opekáme na nej cibuľku do zlata, pridáme slaninu, necháme vyškvariť, pridáme cesnak a opečieme. Stiahneme hrniec z plameňa a prisypeme kopcovú lyžicu sladkej papriky a malú lyžičku pálivej. Keď pustí farbu vrátime na oheň, pridáme zemiaky, posolíme, popražíme, zalejeme asi pol deci vody, pridáme uvarené cestoviny a poriadne premiešame (hlavne tak, aby nám to z hrnca nepadalo...) Dobrú chuť.