Orechové rezy

Gerlach rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Zákusok vhodný na blížiace sa sviatky. Určite sa poteší celá rodina.

36
porcií
50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru vsypeme sušené droždie a nechame nakysnúť kvások. Múku preosejeme, na strúhadle k nej nastrúhame studené maslo, pridáme cukor, soľ, vajíčka, kvások a vymiesime hladké cesto. Cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme na chvíľu kysnúť.
  3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme si mleté orechy, práškový cukor a ríbezľový lekvár na náplň.
  4. Cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený plech.
  5. Plát potrieme lekvárom, posypeme mletými vlašskými orechami...
  6. ... a taktiež práškovým cukrom. Položíme druhé cesto, zopakujeme náplň a položíme tretie cesto.
  7. Cesto zľahka pritlačíme, popicháme vidličkou, aby sa nenadúvalo.
  8. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút do zlatista.
  9. Nakoniec vychladnutý koláč po celom povrchu polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním upravíme boky a pokrájame na rezy. Dobrú chuť.