Orechové rezy
Gerlach rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Zákusok vhodný na blížiace sa sviatky. Určite sa poteší
celá rodina.
36 porcií |
50 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru vsypeme sušené droždie a nechame nakysnúť kvások. Múku preosejeme, na strúhadle k nej nastrúhame studené maslo, pridáme cukor, soľ, vajíčka, kvások a vymiesime hladké cesto. Cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme na chvíľu kysnúť.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme si mleté orechy, práškový cukor a ríbezľový lekvár na náplň.
- Cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený plech.
- Plát potrieme lekvárom, posypeme mletými vlašskými orechami...
- ... a taktiež práškovým cukrom. Položíme druhé cesto, zopakujeme náplň a položíme tretie cesto.
- Cesto zľahka pritlačíme, popicháme vidličkou, aby sa nenadúvalo.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút do zlatista.
- Nakoniec vychladnutý koláč po celom povrchu polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním upravíme boky a pokrájame na rezy. Dobrú chuť.