Studená polievka
Gazpacho (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Viem, existuje veľa druhov, každý kraj a rodina majú svoju verziu. Niekde pridávajú kúsok
chleba, inde posypú gazpacho posekanou zeleninou...
Ja vám ponúkam jednoduchú verziu, ako chutí nám doma.
Postup
- Pripravíme si zeleninu. Množstvá si môže každý upraviť podľa chuti. Hlavnú úlohu majú ale zrelé a chutné paradajky.
- Paradajky zalejeme horúcou vodou. Necháme asi 10 minút ponorené vo vode.
- Vodu zlejeme a paradajky necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom na každej paradajke narežeme kríž a šupu ošúpeme. Ide to ľahko.
- Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky.
- Pridáme k paradajkám a rozmixujeme. Posolíme a pokoreníme, dochutíme olivovým olejom a zriedime minerálnou vodou.
- Dáme do chladničky, najlepšie na noc.
My máme gazpacho v lete v chladničke skoro stále. V týchto horúcich dňoch je výborné od hladu aj od smädu.