Foto: kimika
Podľa mňa sú minimálne také dobré ako francúzke, ak nie lepšie keďže je tam bryndza :)
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme v šupke, pretlačíme cez mriežku. Klobásku nakrájame na kolieska a trošku popražíme na štipke oleja. Slaninku a cibuľu nakrájame na kocky. Bryndzu, kyslú smotanu, vajce a mlieko (mlieko pridávame podľa potreby) vymiešame na redšiu konzistenciu. Ochutíme mčk, soľou, rascou a sušeným cesnakom. Do zapekacej misy si ako prvú vrstvu dáme polovicu zemiakov na to dáme všetku klobásu aj s výpekom, slaninku a cibuľu a zalejeme polovicou bryndze so smotanou. A znova a teda posledná vrstva druhá polovica zemiakov a zalejeme druhou polovicou bryndze so smotanou. Pečieme pri teplote 200°C cca 35 minút. K tomu kyslá uhorka, čalamáda, kto čo má rád :)
varecha.pravda.sk/recepty/laznicke-zemiaky/5225-recept.ht...
..skvelá pochúťka
@kimlo , a vieš, že ja som prvý krát robila tie zemiaky ako ty? toto je môj tuning :) ale ty máš jednoznačne krajšiu a lákavejšiu foto :)
Aby si si to neplietla a bola v obraze. Francúzi ani netušia že tu na Slovensku robíme nejaké francúzske zemiaky. Nikto nevie vysvetliť odkiaľ sa ten názov vzal ale jedno je isté, že to čo my nazývame francúzske zemiaky nie je jedlo z francúzskej kuchyne.