Gazdovské zemiaky

kimika - bez fotkykimika, 11. februára 2012
Gazdovské zemiaky
Foto: kimika

Podľa mňa sú minimálne také dobré ako francúzke, ak nie lepšie keďže je tam bryndza :)

Suroviny

1 kg
2 ks
2 ks
1 ks veľká




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme v šupke, pretlačíme cez mriežku. Klobásku nakrájame na kolieska a trošku popražíme na štipke oleja. Slaninku a cibuľu nakrájame na kocky. Bryndzu, kyslú smotanu, vajce a mlieko (mlieko pridávame podľa potreby) vymiešame na redšiu konzistenciu. Ochutíme mčk, soľou, rascou a sušeným cesnakom. Do zapekacej misy si ako prvú vrstvu dáme polovicu zemiakov na to dáme všetku klobásu aj s výpekom, slaninku a cibuľu a zalejeme polovicou bryndze so smotanou. A znova a teda posledná vrstva druhá polovica zemiakov a zalejeme druhou polovicou bryndze so smotanou. Pečieme pri teplote 200°C cca 35 minút. K tomu kyslá uhorka, čalamáda, kto čo má rád :)

Diskusia k receptu

tinca
skvelý rcp, bryndza dá dobrú chuť:)
evusik
tento recept sa mi veľmi páči, príležitostne urobím miesto francúzkych zemiakov :-)
damisa
ja som dnes robila podobné- zostali mi zo včera uvarené cestoviny, tak som k nim dovarila trochu zemiakov, udusila na cibuľke trochu klobásy a ešte som pridala trochu mrkvy,karfiolu a brokolicu a zaliala som to kyslou smotanou rozriedenou s mliekom a rozhabarkovala som v tom tri vajíčka, okorenila a zaliala a zapečené to bolo za pol hodiny a obed hotový raz dva, nabudúce skúsim aj s bryndzou...
sneica
zemiaky su iste vyborne ja sice nepoznam tento recept s brindzou ale rada vyskusam.podla ingrediencii musia byt naozaj vyborne...
kimika
Ďakujem všetkým za komentáre :)
@kimlo , a vieš, že ja som prvý krát robila tie zemiaky ako ty? toto je môj tuning :) ale ty máš jednoznačne krajšiu a lákavejšiu foto :)
klaura
toto určite vyskúšam ... s bryndzou to môže byť dobréééé :)
ilusa
práve som mala taký neskorší obed,inač by som už aj vyskúšala,ale ukladám ,musia byť výborné
concord
@modrykamen
Aby si si to neplietla a bola v obraze. Francúzi ani netušia že tu na Slovensku robíme nejaké francúzske zemiaky. Nikto nevie vysvetliť odkiaľ sa ten názov vzal ale jedno je isté, že to čo my nazývame francúzske zemiaky nie je jedlo z francúzskej kuchyne.
dellawar
Až na ten sušený cesnak (prečo nie čerstvý). "Asi priveľa bryndze a smotany.4*
majoo01
Veľmi chutný recept hlavne kvôli tomu, že milujem bryndzu. Skvelé :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia