Gazdovské zemiaky

Autor receptu: kimika

Podľa mňa sú minimálne také dobré ako francúzke, ak nie lepšie keďže je tam bryndza :)

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke, pretlačíme cez mriežku. Klobásku nakrájame na kolieska a trošku popražíme na štipke oleja. Slaninku a cibuľu nakrájame na kocky. Bryndzu, kyslú smotanu, vajce a mlieko (mlieko pridávame podľa potreby) vymiešame na redšiu konzistenciu. Ochutíme mčk, soľou, rascou a sušeným cesnakom. Do zapekacej misy si ako prvú vrstvu dáme polovicu zemiakov na to dáme všetku klobásu aj s výpekom, slaninku a cibuľu a zalejeme polovicou bryndze so smotanou. A znova a teda posledná vrstva druhá polovica zemiakov a zalejeme druhou polovicou bryndze so smotanou. Pečieme pri teplote 200°C cca 35 minút. K tomu kyslá uhorka, čalamáda, kto čo má rád :)