Gaštanový koláč s Lučinou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 4. apríla 2015

Inšpirácia na stránke aishacooks , nie je to žiadna nadýchaná piškóta s krémom, cesto je skôr hutnejšie, ale chuťovo zaujímavé, nepresladené, bez vajec a Zobraziť celý popisInšpirácia na stránke aishacooks , nie je to žiadna nadýchaná piškóta s krémom, cesto je skôr hutnejšie, ale chuťovo zaujímavé, nepresladené, bez vajec a mlieka, chuťovo pripomína Margotku.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
210 g
120 g
3 lyžice
1 ks
1 lyžica
5 lyžíc
3 dcl
250 g
Pomarančový sirup:
2 dcl
80 g
Krém:
250 g
250 g
1 - 2 lyžice
1 lyžica
3 - 4 cl




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame suché prísady zvlášť, taktiež mokré, okrem gaštanového pyré. Spojíme všetko do kopy, dobre primiešame a na koniec vmiešame gaštanové pyré.

    Gaštanový koláč s Lučinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, spodok vystelieme papierom na pečenie a naplníme ju pripraveným vymiešaným cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 30-35 minút.

    Gaštanový koláč s Lučinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia si pripravíme pomarančový sirup. Vytlačíme šťavu z 2 pomarančov, to bude približne 2 dcl, primiešame cukor a varíme približne 10 minút. Množstvo by sa malo zredukovať na polovicu, necháme trochu vychladnúť a pomaly s ňou polejeme ešte horúci koláč. Nevsiakne hneď, dajte mu trochu času, sirup sa pomaly vpije.

    Gaštanový koláč s Lučinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč necháme vychladnúť. Pripravíme si krém úplne jednoduchým vymiešaním všetkých surovín a natrieme na vychladnutý koláč, posypeme kakaom a necháme najlepšie cez noc odstáť.

    Gaštanový koláč s Lučinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň pokrájaný, vhodný na skonzumovanie :)

    Gaštanový koláč s Lučinou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Gaštanové všetko mám rada, preto sa mi aj tento koláč zudá dobrý na uloženie, len Lučinu by som zamenila za Mascarpone.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia