Foto: zuzanka1367
Inšpirácia na stránke aishacooks , nie je to žiadna nadýchaná piškóta s krémom, cesto je skôr hutnejšie, ale chuťovo zaujímavé, nepresladené, bez vajec a Zobraziť celý popisInšpirácia na stránke aishacooks , nie je to žiadna nadýchaná piškóta s krémom, cesto je skôr hutnejšie, ale chuťovo zaujímavé, nepresladené, bez vajec a mlieka, chuťovo pripomína Margotku.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
210 g |
|
120 g |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
5 lyžíc |
|
3 dcl |
|
250 g |
|
Pomarančový sirup: | |
2 dcl |
|
80 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 - 2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
3 - 4 cl |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame suché prísady zvlášť, taktiež mokré, okrem gaštanového pyré. Spojíme všetko do kopy, dobre primiešame a na koniec vmiešame gaštanové pyré.
-
2
Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, spodok vystelieme papierom na pečenie a naplníme ju pripraveným vymiešaným cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 30-35 minút.
-
3
Počas pečenia si pripravíme pomarančový sirup. Vytlačíme šťavu z 2 pomarančov, to bude približne 2 dcl, primiešame cukor a varíme približne 10 minút. Množstvo by sa malo zredukovať na polovicu, necháme trochu vychladnúť a pomaly s ňou polejeme ešte horúci koláč. Nevsiakne hneď, dajte mu trochu času, sirup sa pomaly vpije.
-
4
Koláč necháme vychladnúť. Pripravíme si krém úplne jednoduchým vymiešaním všetkých surovín a natrieme na vychladnutý koláč, posypeme kakaom a necháme najlepšie cez noc odstáť.
-
5
Na druhý deň pokrájaný, vhodný na skonzumovanie :)
Diskusia k receptu