Gaštanový koláč s Lučinou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirácia na stránke aishacooks , nie je to žiadna nadýchaná piškóta s krémom, cesto je skôr hutnejšie, ale chuťovo zaujímavé, nepresladené, bez vajec a mlieka, chuťovo pripomína Margotku.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto zmiešame suché prísady zvlášť, taktiež mokré, okrem gaštanového pyré. Spojíme všetko do kopy, dobre primiešame a na koniec vmiešame gaštanové pyré.
  2. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, spodok vystelieme papierom na pečenie a naplníme ju pripraveným vymiešaným cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 30-35 minút.
  3. Počas pečenia si pripravíme pomarančový sirup. Vytlačíme šťavu z 2 pomarančov, to bude približne 2 dcl, primiešame cukor a varíme približne 10 minút. Množstvo by sa malo zredukovať na polovicu, necháme trochu vychladnúť a pomaly s ňou polejeme ešte horúci koláč. Nevsiakne hneď, dajte mu trochu času, sirup sa pomaly vpije.
  4. Koláč necháme vychladnúť. Pripravíme si krém úplne jednoduchým vymiešaním všetkých surovín a natrieme na vychladnutý koláč, posypeme kakaom a necháme najlepšie cez noc odstáť.
  5. Na druhý deň pokrájaný, vhodný na skonzumovanie :)