Gaštanovo-oriešková torta
Autor receptu: hubarka35
Túto tortu som spravila priatelovi k 42.r.,má gaštanovú plnku.No kym som sa k nej
dopracovala,musela som do hory ist na gaštany,každý narezat,uvarit ,vyškrabkat po
jednom do misky-dalej použit už bola malina.no som rada tým gaštanom,mám i v mrazáku
a mala som peknu vychádzku do hory...
12 porcií |
30 minút príprava |
40-50 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vymiešame s cukrom,pridame vodu,sol,vanilkovy c.,nakoniec múku zmiešanú s maizenou,práškom do peč.
Ak nemáme maizenu pridáme o 80g viac múky.Ak nepoužijeme papier na pečenie,vymastime iba dno formy,aby nevznikol v strede hrb.Prvých 25-30neotvárame rúru.
- Plnka:vymiešame maslo,cukor do peny,pridame gaštany.
korpus rozrežeme na tri časti,potrieme kyslejšim lekvárom a naplnime,obmažeme aj boky plnkou.Navrch poleva,ozdobit podla chuti a fantázie.
- Ja som použila orieškové plnené trubičky na obvod,a na ozdobu lieskovce.