Gaštanovo-oriešková torta

Autor receptu: hubarka35

Túto tortu som spravila priatelovi k 42.r.,má gaštanovú plnku.No kym som sa k nej dopracovala,musela som do hory ist na gaštany,každý narezat,uvarit ,vyškrabkat po jednom do misky-dalej použit už bola malina.no som rada tým gaštanom,mám i v mrazáku a mala som peknu vychádzku do hory...

12
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vymiešame s cukrom,pridame vodu,sol,vanilkovy c.,nakoniec múku zmiešanú s maizenou,práškom do peč. Ak nemáme maizenu pridáme o 80g viac múky.Ak nepoužijeme papier na pečenie,vymastime iba dno formy,aby nevznikol v strede hrb.Prvých 25-30neotvárame rúru.
  2. Plnka:vymiešame maslo,cukor do peny,pridame gaštany. korpus rozrežeme na tri časti,potrieme kyslejšim lekvárom a naplnime,obmažeme aj boky plnkou.Navrch poleva,ozdobit podla chuti a fantázie.
  3. Ja som použila orieškové plnené trubičky na obvod,a na ozdobu lieskovce.