Gaštanový zákusok

Gaštanové rezy

Autor receptu: jamariena

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.
  2. Plnka: Zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešame aj s gaštanovým pyré. Do zmesi pridáme vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.
  3. Karamelová šľahačka: Do hrnca dáme cukor na miernom ohni skaramelizovať. Po malých dávkach pridávame mlieko a miešame až kým sa karamel celkom nerozpustí.
  4. Do vychladnutého karamelu vmiešame obe šľahačky a riadne vymiešame.
  5. Na upečený korpus natrieme plnku, potom rozotrieme karamelovú šľahačku a vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.