Gaštanová roláda s kakaovým tunelom
Autor receptu: redakcia
6 - 8 porcií |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Šesť žĺtkov vyšľaháme s 5 PL kryštálového cukru, kakaom a sódou bikarbónou. Bielky vyšľaháme do tuha, zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou a pečieme 7–8 minút na 180°C.
- Z mlieka a hrubej múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vychladnutou kašou, pridáme gaštanové pyré, 100 ml Bailey‘s, práškový cukor a poriadne vyšľaháme. Do zmesi pridáme brusnice a zľahka premiešame.
Zmes nanesieme na vychladnuté cesto a zrolujeme.
- Smotanu prevaríme s jadrom vanilkového struku. Zvyšných šesť žĺtkov vyšľaháme so 6 PL kryštálového cukru a za stáleho miešania prilejeme 1/3 horúcej vanilkovej smotany. Túto zmes spojíme so zvyšnými 2/3 vanilkovej smotany, pridáme zvyšok Bailey‘s a za stáleho miešania zohrievame takmer do varu. Zmes nesmie zovrieť! Prudko ochladíme vo vodnom kúpeli za občasného miešania. Podávame spoločne.
|