Gaštanová roláda s kakaovým tunelom

Autor receptu: redakcia

6 - 8
porcií
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šesť žĺtkov vyšľaháme s 5 PL kryštálového cukru, kakaom a sódou bikarbónou. Bielky vyšľaháme do tuha, zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou a pečieme 7–8 minút na 180°C.
  2. Z mlieka a hrubej múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vychladnutou kašou, pridáme gaštanové pyré, 100 ml Bailey‘s, práškový cukor a poriadne vyšľaháme. Do zmesi pridáme brusnice a zľahka premiešame. Zmes nanesieme na vychladnuté cesto a zrolujeme.
  3. Smotanu prevaríme s jadrom vanilkového struku. Zvyšných šesť žĺtkov vyšľaháme so 6 PL kryštálového cukru a za stáleho miešania prilejeme 1/3 horúcej vanilkovej smotany. Túto zmes spojíme so zvyšnými 2/3 vanilkovej smotany, pridáme zvyšok Bailey‘s a za stáleho miešania zohrievame takmer do varu. Zmes nesmie zovrieť! Prudko ochladíme vo vodnom kúpeli za občasného miešania. Podávame spoločne.