Zamatová roláda

Zamatová roláda
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 16. novembra 2010 22:43Ďalšie jeho recepty

Táto mnohým dobre známa roláda patrí aj v našej rodine k tým obľúbenejším. Na vareche som recept na tento skvelý dezert nenašla. Keďže bol vyžiadaný v diskusii, pridávam sem ten náš overený.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bielka oddelíme od žĺtkov. Šľaháme ich za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávame žĺtka, potom kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme krátko - 5 až 7 min. Cesto necháme mierne vychladnúť, potom ho preklopíme na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime a cesto necháme celkom vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať.

2

Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z mlieka, múky, žĺtka a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí ju zmiešame s maslom (tiež izbovej teploty) a poriadne vyšľaháme. Plnku si rozdelíme na dve polovice. Do prvej pridáme kakao a 4 lyžice práškového cukru. Do druhej polovice vanilínový cukor a 2 lyžice práškového cukru.

3

Vychladnuté cesto natrieme najskôr svetlou, potom tmavou plnkou a zvinieme do rolády. Roládu môžeme poliať čokoládovou polevou, ozdobiť orieškami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 17. novembra 2010 o 09:54
    Tak za tento receptik dakujem,(KK) dcera bude mat narodeniny,uz viem co upeciem.:-))))ja so sa tiez po tejto roladke zhanala.


  • michsamant, 17. novembra 2010 o 10:24
    velmi pekne naservirovane


  • babidka, 17. novembra 2010 o 10:48
    je to velmi dobra roladka , vzdy si ju dam ked mam moznost :-)Akurat somju este nikdy nepiekla sama ...:-)


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 11:35
    btw:na to tanieri vyzera kraaaasne::-)


  • tinca, 17. novembra 2010 o 11:37
    krása aj lakota,ukladám


  • 3sandra3, 17. novembra 2010 o 11:37
    krása...dávam si do kk


  • mamatata2, 17. novembra 2010 o 15:13
    Veľmi dobré a krásne, recept zaradený do vianočného pečenia. Ďakujem.


  • torticka, 17. novembra 2010 o 16:31
    Toto robila moja sestra, ale namiesto kryštálového cukru dala trstinový cukor, nie je to také sladké. Ale inak, ja mám rada sladké, mňam.


  • klaura, 17. novembra 2010 o 20:11
    už je v KK ... pekne vyzerá ...


  • tatranka, 18. novembra 2010 o 07:22
    Nádherná kombinácia farieb.Určite veľmi dobrý zákusok.


  • enge149, 18. novembra 2010 o 15:00
    do receptu na roládu nejde múka?vyzerá veľmi pekne to foto,mňam..


  • zirafninka1, 18. novembra 2010 o 19:34
    Do receptu ozaj nejde muka. Preto je to cesto take jemne,vatickove, zamatove.
    Vsetkym dakujem za pochvaly a komentare.


  • matased, 18. novembra 2010 o 23:36
    jeden z najlepších zákuskov!


  • lucylee, 19. novembra 2010 o 08:48
    robí svokra každé Vianoce a veľkú noc, ja sa rolád bojím, ale je to mňamka


  • cistinka, 20. novembra 2010 o 21:54
    tento recept musím vyskúšať...krásna fotka!


  • tati2008, 7. decembra 2010 o 14:50
    tento zakusok je fakt zamatovo bozsky a jeden je malo.


  • wildrane, 16. januára 2011 o 18:48
    Dnes som ho výskúšala, chcela som si zobrať dva kúsky do nočnej, ale mi nezostalo :(. Prišiel syn z posilňovne a polovička rolády skončila v jeho brušku :D. Ďakujem za receptík


  • narciska, 10. apríla 2011 o 09:35
    je to veľmi dobrá roláda moja švagrina ju robieva je veľmi chutná ale ona ju robí na spôsob zmrzliny urobí roládu a sá ju do mrazničky a potom ju krája takú mrazenú. je výborná osviežujúca v letných dňoch.


  • veronika2911, 19. júna 2011 o 11:28
    ďakujem za recept, je vynikajúci, aj sa mi presne tak podaril ako e na obrázku =)


  • zirafninka1, 21. júna 2011 o 14:58
    Dakujem. Som rada, ze chutilo.


  • ptroci, 29. decembra 2011 o 13:58
    vám sa nepriliepa k papieru? Inak moc chutný :) len ho dostať z papiera je ako za trest :/


  • cica2, 10. marca 2012 o 20:41
    ja som zaľúbená do tejto tvojej rolády, máš ju tak nádhernú a to úvodné foto, fakt si to krásne zladila :-))


  • sharona, 2. októbra 2012 o 15:29
    Krásna dekorácia na tanieri


  • lucka22771, 15. januára 2013 o 19:56
    Ptroci- nepripeká sa mi na papier, závisí to možno od toho ako dlho pečieš, pri akej teplote a rúre :) Ja pečiem v teplovzdušnej rúre na 235 stupňoch a cca 10 minút a v pohode sa od nej odlepí papier. Potom ju však stáčam do mokrej utierky. Vynikajúca roláda..naozaj zamatová :)


  • danielas, 15. januára 2013 o 20:14
    @ptroci aký papier používaš? Ten tenký biely je nanič,neodlepíš. Je ešte tmavý, taký mastnejší, "voskový", ten je dobrý


  • mirka2222, 17. januára 2013 o 23:34
    no mňam, dnes sme si pochutnali, ešte 100 krát ju urobím a budem ju vedieť aj takto naservírovať :-), recept výborný.


  • zirafninka1, 26. januára 2013 o 11:32
    Dakujem vsetkym. @ptroci davno som je piekla dost casto.. nikdy sa neprilepila..papiere na pecenie som mala vseliake..uz neviem poradit, ale @danielas ma s tym voskovym urcite pravdu..@mirka2222 super. tesim sa ze chuti.


  • lolitka1512, 26. januára 2013 o 12:40
    Mňam! Idem ho upiecť! Receptík ukladám. :)


  • trnka77, 15. februára 2013 o 21:45
    do plnky ide len 2dcl mlieka??mne chutí akokeby som jedla len maslo....čo som urobila zle?


  • zirafninka1, 17. februára 2013 o 12:04
    @trnka77 myslim, ze si nic nespravila zle. ten recept taky je... vela masla.


  • kovacska15, 21. mája 2013 o 12:15
    no, mala som strašne hrudkavú plnku... nie je lepšie urobiť kašu z hladkej múky? cítila som tam tú hrubú múku :( ale inak, chuťovo výborná... len by ma zaujímalo, ako ju mám urobiť úúúplne celiatickú. máte niekto nejaký tip?


  • lucifrik, 5. júna 2013 o 16:12
    no tento recept je troska od veci robila som ho podla postupu a vobec mi nevysiel , som uplne nasrata som sa spoliehala na tento recept :( dakujem pekne


  • lenka36, 16. novembra 2013 o 22:36
    Recept je dobry,robim ju uz roky


  • marikahr, 14. novembra 2014 o 16:41
    na oslavu zamatovej revolucie zamatova rolada ;-)
    ale ma jednu chybu nevzdrzi do pondelka ;-)
    je fanatasticka, ja som do kremu pridala vanilkovy struk namiesto vanilkoveho cukru a este som sprcla za naprstok rumu :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist