Zamatová roláda

Zamatová roláda
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 16. novembra 2010 22:43Ďalšie jeho recepty

Táto mnohým dobre známa roláda patrí aj v našej rodine k tým obľúbenejším. Na vareche som recept na tento skvelý dezert nenašla. Keďže bol vyžiadaný v diskusii, pridávam sem ten náš overený.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bielka oddelíme od žĺtkov. Šľaháme ich za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávame žĺtka, potom kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme krátko - 5 až 7 min. Cesto necháme mierne vychladnúť, potom ho preklopíme na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime a cesto necháme celkom vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať.

2

Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z mlieka, múky, žĺtka a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí ju zmiešame s maslom (tiež izbovej teploty) a poriadne vyšľaháme. Plnku si rozdelíme na dve polovice. Do prvej pridáme kakao a 4 lyžice práškového cukru. Do druhej polovice vanilínový cukor a 2 lyžice práškového cukru.

3

Vychladnuté cesto natrieme najskôr svetlou, potom tmavou plnkou a zvinieme do rolády. Roládu môžeme poliať čokoládovou polevou, ozdobiť orieškami.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 17. novembra 2010 o 09:54
    Tak za tento receptik dakujem,(KK) dcera bude mat narodeniny,uz viem co upeciem.:-))))ja so sa tiez po tejto roladke zhanala.


  • michsamant, 17. novembra 2010 o 10:24
    velmi pekne naservirovane


  • babidka, 17. novembra 2010 o 10:48
    je to velmi dobra roladka , vzdy si ju dam ked mam moznost :-)Akurat somju este nikdy nepiekla sama ...:-)


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 11:35
    btw:na to tanieri vyzera kraaaasne::-)


  • tinca, 17. novembra 2010 o 11:37
    krása aj lakota,ukladám


  • 3sandra3, 17. novembra 2010 o 11:37
    krása...dávam si do kk


  • mamatata2, 17. novembra 2010 o 15:13
    Veľmi dobré a krásne, recept zaradený do vianočného pečenia. Ďakujem.


  • torticka, 17. novembra 2010 o 16:31
    Toto robila moja sestra, ale namiesto kryštálového cukru dala trstinový cukor, nie je to také sladké. Ale inak, ja mám rada sladké, mňam.


  • klaura, 17. novembra 2010 o 20:11
    už je v KK ... pekne vyzerá ...


  • tatranka, 18. novembra 2010 o 07:22
    Nádherná kombinácia farieb.Určite veľmi dobrý zákusok.


  • enge149, 18. novembra 2010 o 15:00
    do receptu na roládu nejde múka?vyzerá veľmi pekne to foto,mňam..


  • zirafninka1, 18. novembra 2010 o 19:34
    Do receptu ozaj nejde muka. Preto je to cesto take jemne,vatickove, zamatove.
    Vsetkym dakujem za pochvaly a komentare.


  • matased, 18. novembra 2010 o 23:36
    jeden z najlepších zákuskov!


  • lucylee, 19. novembra 2010 o 08:48
    robí svokra každé Vianoce a veľkú noc, ja sa rolád bojím, ale je to mňamka


  • cistinka, 20. novembra 2010 o 21:54
    tento recept musím vyskúšať...krásna fotka!


  • tati2008, 7. decembra 2010 o 14:50
    tento zakusok je fakt zamatovo bozsky a jeden je malo.


  • wildrane, 16. januára 2011 o 18:48
    Dnes som ho výskúšala, chcela som si zobrať dva kúsky do nočnej, ale mi nezostalo :(. Prišiel syn z posilňovne a polovička rolády skončila v jeho brušku :D. Ďakujem za receptík


  • narciska, 10. apríla 2011 o 09:35
    je to veľmi dobrá roláda moja švagrina ju robieva je veľmi chutná ale ona ju robí na spôsob zmrzliny urobí roládu a sá ju do mrazničky a potom ju krája takú mrazenú. je výborná osviežujúca v letných dňoch.


  • veronika2911, 19. júna 2011 o 11:28
    ďakujem za recept, je vynikajúci, aj sa mi presne tak podaril ako e na obrázku =)


  • zirafninka1, 21. júna 2011 o 14:58
    Dakujem. Som rada, ze chutilo.


  • ptroci, 29. decembra 2011 o 13:58
    vám sa nepriliepa k papieru? Inak moc chutný :) len ho dostať z papiera je ako za trest :/


  • cica2, 10. marca 2012 o 20:41
    ja som zaľúbená do tejto tvojej rolády, máš ju tak nádhernú a to úvodné foto, fakt si to krásne zladila :-))


  • sharona, 2. októbra 2012 o 15:29
    Krásna dekorácia na tanieri


  • lucka22771, 15. januára 2013 o 19:56
    Ptroci- nepripeká sa mi na papier, závisí to možno od toho ako dlho pečieš, pri akej teplote a rúre :) Ja pečiem v teplovzdušnej rúre na 235 stupňoch a cca 10 minút a v pohode sa od nej odlepí papier. Potom ju však stáčam do mokrej utierky. Vynikajúca roláda..naozaj zamatová :)


  • danielas, 15. januára 2013 o 20:14
    @ptroci aký papier používaš? Ten tenký biely je nanič,neodlepíš. Je ešte tmavý, taký mastnejší, "voskový", ten je dobrý


  • mirka2222, 17. januára 2013 o 23:34
    no mňam, dnes sme si pochutnali, ešte 100 krát ju urobím a budem ju vedieť aj takto naservírovať :-), recept výborný.


  • zirafninka1, 26. januára 2013 o 11:32
    Dakujem vsetkym. @ptroci davno som je piekla dost casto.. nikdy sa neprilepila..papiere na pecenie som mala vseliake..uz neviem poradit, ale @danielas ma s tym voskovym urcite pravdu..@mirka2222 super. tesim sa ze chuti.


  • lolitka1512, 26. januára 2013 o 12:40
    Mňam! Idem ho upiecť! Receptík ukladám. :)


  • trnka77, 15. februára 2013 o 21:45
    do plnky ide len 2dcl mlieka??mne chutí akokeby som jedla len maslo....čo som urobila zle?


  • zirafninka1, 17. februára 2013 o 12:04
    @trnka77 myslim, ze si nic nespravila zle. ten recept taky je... vela masla.


  • kovacska15, 21. mája 2013 o 12:15
    no, mala som strašne hrudkavú plnku... nie je lepšie urobiť kašu z hladkej múky? cítila som tam tú hrubú múku :( ale inak, chuťovo výborná... len by ma zaujímalo, ako ju mám urobiť úúúplne celiatickú. máte niekto nejaký tip?


  • lucifrik, 5. júna 2013 o 16:12
    no tento recept je troska od veci robila som ho podla postupu a vobec mi nevysiel , som uplne nasrata som sa spoliehala na tento recept :( dakujem pekne


  • lenka36, 16. novembra 2013 o 22:36
    Recept je dobry,robim ju uz roky



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist