Zamatová roláda

zirafninka1Zirafninka1, 35 ročná žena, 16. novembra 2010 22:43
Ďalšie jej recepty »

Táto mnohým dobre známa roláda patrí aj v našej rodine k tým obľúbenejším. Na vareche som recept na tento skvelý dezert nenašla. Keďže bol vyžiadaný v diskusii, pridávam sem ten náš overený.

Suroviny

Cesto:
5 PL
3 PL
1/2 KL
6 ks
Krém:
250 g
1 bal.
2-3 PL
6 PL
3 PL
200 ml
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov. Šľaháme ich za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávame žĺtka, potom kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme krátko - 5 až 7 min. Cesto necháme mierne vychladnúť, potom ho preklopíme na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime a cesto necháme celkom vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať.

  2. 2

    Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z mlieka, múky, žĺtka a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí ju zmiešame s maslom (tiež izbovej teploty) a poriadne vyšľaháme. Plnku si rozdelíme na dve polovice. Do prvej pridáme kakao a 4 lyžice práškového cukru. Do druhej polovice vanilínový cukor a 2 lyžice práškového cukru.

  3. 3

    Vychladnuté cesto natrieme najskôr svetlou, potom tmavou plnkou a zvinieme do rolády. Roládu môžeme poliať čokoládovou polevou, ozdobiť orieškami.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist