Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou
mesačník Varecha, dnes 18:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Nadýchaná omeleta s nenápadnou jemnou chuťou získa vďaka pikantnej paprikovej klobáske originálny nádych. Lahôdka!
porcie
príprava
Postup
-
1
Repu olúpeme a na strúhadle nakrájame na veľmi tenké plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a olivovým olejom a necháme pri izbovej teplote rozležať.
- 2
V panvici zahrejeme olej. Vsypeme na veľmi drobné kocky nakrájanú olúpanú klobásu a opečieme ju asi 3 minúty do chrumkava. Potom ju vyberieme z panvice.
- 3
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozšľaháme so smotanou. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na riedky sneh a zmiešame ich so žĺtkami.
- 4
Panvicu vymažeme maslom a zahrejeme. Vlejeme vaječnú zmes a opekáme ju asi 4 minúty, kým omeleta mierne nestuhne. Potom na povrch poukladáme plátky syra a vložíme do rúry pod gril zapiecť asi na 3 minúty, kým nezlatne.
- 5
Hotovú frittatu posypeme chrumkavými kúskami klobásy a podávame s marinovanou repou a rukolou.
Tiež vaječná omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2







Diskusia k receptu