Vaječná omeleta
Vaječná omeleta

Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 18:30
Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Nadýchaná omeleta s nenápadnou jemnou chuťou získa vďaka pikantnej paprikovej klobáske originálny nádych. Lahôdka!

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks (malá)
1 PL
1 PL
1 ks
1 PL
3 ks
2 PL
10 g
100 g
 hrsť



Postup

  1. 1

    Repu olúpeme a na strúhadle nakrájame na veľmi tenké plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a olivovým olejom a necháme pri izbovej teplote rozležať.

  2. 2

    V panvici zahrejeme olej. Vsypeme na veľmi drobné kocky nakrájanú olúpanú klobásu a opečieme ju asi 3 minúty do chrumkava. Potom ju vyberieme z panvice.

  3. 3

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozšľaháme so smotanou. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na riedky sneh a zmiešame ich so žĺtkami.

  4. 4

    Panvicu vymažeme maslom a zahrejeme. Vlejeme vaječnú zmes a opekáme ju asi 4 minúty, kým omeleta mierne nestuhne. Potom na povrch poukladáme plátky syra a vložíme do rúry pod gril zapiecť asi na 3 minúty, kým nezlatne.

  5. 5

    Hotovú frittatu posypeme chrumkavými kúskami klobásy a podávame s marinovanou repou a rukolou.

Diskusia k receptu