Vaječná omeleta

Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou

Autor receptu: redakcia

Nadýchaná omeleta s nenápadnou jemnou chuťou získa vďaka pikantnej paprikovej klobáske originálny nádych. Lahôdka!

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Repu olúpeme a na strúhadle nakrájame na veľmi tenké plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a olivovým olejom a necháme pri izbovej teplote rozležať.
  2. V panvici zahrejeme olej. Vsypeme na veľmi drobné kocky nakrájanú olúpanú klobásu a opečieme ju asi 3 minúty do chrumkava. Potom ju vyberieme z panvice.
  3. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozšľaháme so smotanou. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na riedky sneh a zmiešame ich so žĺtkami.
  4. Panvicu vymažeme maslom a zahrejeme. Vlejeme vaječnú zmes a opekáme ju asi 4 minúty, kým omeleta mierne nestuhne. Potom na povrch poukladáme plátky syra a vložíme do rúry pod gril zapiecť asi na 3 minúty, kým nezlatne.
  5. Hotovú frittatu posypeme chrumkavými kúskami klobásy a podávame s marinovanou repou a rukolou.