Vaječná omeleta
Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou
Autor receptu: redakcia
Nadýchaná omeleta s nenápadnou jemnou chuťou získa vďaka pikantnej paprikovej klobáske originálny nádych. Lahôdka!
Postup
- Repu olúpeme a na strúhadle nakrájame na veľmi tenké plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a olivovým olejom a necháme pri izbovej teplote rozležať.
- V panvici zahrejeme olej. Vsypeme na veľmi drobné kocky nakrájanú olúpanú klobásu a opečieme ju asi 3 minúty do chrumkava. Potom ju vyberieme z panvice.
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozšľaháme so smotanou. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na riedky sneh a zmiešame ich so žĺtkami.
- Panvicu vymažeme maslom a zahrejeme. Vlejeme vaječnú zmes a opekáme ju asi 4 minúty, kým omeleta mierne nestuhne. Potom na povrch poukladáme plátky syra a vložíme do rúry pod gril zapiecť asi na 3 minúty, kým nezlatne.
- Hotovú frittatu posypeme chrumkavými kúskami klobásy a podávame s marinovanou repou a rukolou.