Frankfurtský mrežovník

Autor receptu: emdy

Voľakedy som to niekde videl a prišiel čas to vyskúšať..... tu je výsledok....

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Postup

  1. Z kvásku, hladkej múky, masti, horčice a verených zemiakov, vypracujeme vláčne cesto. Párky si prekrojíme po dĺžke. /Odporúčam niečo kvalitné a naozaj mäsové/ Prvý pokus bol /viď obrázok nižšie/ : ceto prekladané s párkou, to sa mi celkom nepáčilo.
  2. Druhý pokus bol štvorcový korpus a párky som prekladal s cestom na ňom. Spoje potrieme žĺtkom a pritlačíme. Na hrany priložíme tiež pásiky z cesta. Nakoniec potrieme celé žĺtkom... Pečieme na 230 stupňov asi 20 minút
  3. Uvedené suroviny postačia na 3 ks