Frankfurtský mrežovník
Autor receptu: emdy
Voľakedy som to niekde videl a prišiel čas to vyskúšať..... tu je výsledok....
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 230 °C |
Postup
- Z kvásku, hladkej múky, masti, horčice a verených zemiakov, vypracujeme vláčne cesto. Párky si prekrojíme po dĺžke. /Odporúčam niečo kvalitné a naozaj mäsové/ Prvý pokus bol /viď obrázok nižšie/ : ceto prekladané s párkou, to sa mi celkom nepáčilo.
- Druhý pokus bol štvorcový korpus a párky som prekladal s cestom na ňom. Spoje potrieme žĺtkom a pritlačíme. Na hrany priložíme tiež pásiky z cesta. Nakoniec potrieme celé žĺtkom... Pečieme na 230 stupňov asi 20 minút
- Uvedené suroviny postačia na 3 ks