Frankfurtská klobásková (fotorecept)

Autor receptu: jody

Nie je to úplne presný postup ako pri Frankfurtskej polievke, ale bola fakt dobrá. :-)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na horúcom tuku speníme na drobno nakrájanú cibuľku.
  2. Pridáme na kolieska nakrájané klobásky a opečieme.
  3. Do zmesi dáme pásiky cesnaku a ďalej opekáme.
  4. Prihodíme kocky zemiakov a tiež poopekáme. Posolíme.
  5. Zasypeme paprikou, stiahneme teplotu a necháme, nech sa paprika vyfarbí.
  6. Podlejeme horúcou vodou, pridáme za hrsť vňate a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  7. Keď sú zemiaky takmer mäkké, polievku prihustíme múkovou zátrepkou a povaríme tak 5 minút.
  8. Naložíme a baštíme. Dobrú chuť prajem. :-)