Medový krémeš
Medový krémeš

Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. októbra 2020
Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný krémeš plný karamelu, ktorý zvládne aj začiatočník. Z polovice cesta boli štafetky.

30
porcií
60 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto na krémeš aj štafetky:
650 g
230 g
230 g (alebo Palmarin, Hera)
3 ks
5 PL
3 PL
1 1/2 ČL
Karamelová plnka:
1 l
3 bal.
štipka
4-5 PL
250 g
200 ml
Šľahačková plnka:
400 ml
1 bal.
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: V surovinách sú uvedené množstvá na prípravu krémeša aj štafetiek. Pokiaľ chcete pripraviť len krémeš, použite na cesto polovičné množstvo surovín. Maslo rozpustíme. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme všetky ostatné suroviny a rukou vypracujeme medové cesto. Vypracované cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na štyri časti.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Každú časť cesta rozvaľkáme na väčší plech (30x40 cm), ktorý vymastíme maslom, vysypeme múkou. Na plech preložíme pripravené rozvaľkané cesto.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-10 minút do zlatista. Korpus počas pečenia sledujeme, aby neprihorel. Takto pripravíme 4 pláty cesta.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Karamelová plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. V mlieku s cukrom a štipkou soli uvaríme hustý karamelový puding, ktorý zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding po častiach vmiešame do masla, nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a došľaháme.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Boky korpusu upravíme, nanesieme karamelovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a nanesieme na karamelovú plnku. Položíme druhý medový korpus a zľahka pritlačíme. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom na kocky. Dobrú chuť.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Zo zvyšných dvoch častí cesta boli štafetky, takže z cesta dva koláče. Výborná chuť a dvojité pohostenie, prekvapenie.

    Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)  - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
medový krémeš máme radi

medový plát-jemne potriem lekvárom-pudingová plnka bez šľahačky-plát
pre skromnejších
tvoj iný level
dobrota
tie štafetky-to milá drobnosť