Medový krémeš

Francúzsky medový krémeš s karamelovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný krémeš plný karamelu, ktorý zvládne aj začiatočník. Z polovice cesta boli štafetky.

30
porcií
60 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V surovinách sú uvedené množstvá na prípravu krémeša aj štafetiek. Pokiaľ chcete pripraviť len krémeš, použite na cesto polovičné množstvo surovín. Maslo rozpustíme. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme všetky ostatné suroviny a rukou vypracujeme medové cesto. Vypracované cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na štyri časti.
  2. Každú časť cesta rozvaľkáme na väčší plech (30x40 cm), ktorý vymastíme maslom, vysypeme múkou. Na plech preložíme pripravené rozvaľkané cesto.
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-10 minút do zlatista. Korpus počas pečenia sledujeme, aby neprihorel. Takto pripravíme 4 pláty cesta.
  4. Karamelová plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme do hladka. V mlieku s cukrom a štipkou soli uvaríme hustý karamelový puding, ktorý zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding po častiach vmiešame do masla, nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a došľaháme.
  5. Boky korpusu upravíme, nanesieme karamelovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a nanesieme na karamelovú plnku. Položíme druhý medový korpus a zľahka pritlačíme. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom na kocky. Dobrú chuť.
  7. Zo zvyšných dvoch častí cesta boli štafetky, takže z cesta dva koláče. Výborná chuť a dvojité pohostenie, prekvapenie.