Francúzske zemiaky

Autor receptu: miskamm

Je to trochu upravená verzia.. ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí… tak dobrú chuť

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme v studenej vode a dáme variť asi na 30 minút. Väčšie zemiaky necháme aj dlhšie. Pridáme vajíčka a uvaríme ich natvrdo. Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Ošúpeme. Potom ich nakrájame na kolieska. Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme. Necháme vychladnúť a nakrájame pozdĺž na kolieska.
  2. Cibuľku nakrájame na plátky a opražíme na masti alebo oleji. Odložíme si na tanierik. Klobásku alebo salámu nakrájame na kolieska. Pekáč si vymastíme malsom. Vejárovito poukladáme zemiaky, vajíčka, salámu a trochu orestovanej cibuľky. Prvú vrstvu posolím, pokorením a posypem rascou a bylinkami. Postup opakujem 2-3 krát.
  3. Vrch potrieme kyslou smotanou (môžeme zmiešat s 1-2 PL mlieka) a dáme zapiecť do predohriatej rúry asi tak na 20-30 minút.